UNUTULMUŞ BİR DAHİ: ALAN TURING

 
Bu makine gerçekten de 2.Dünya Savaşının kaderini değiştiren, zamanının belki de en akıllaca yapılan makinesidir.(Son cümledeki anafikir olacak bir sözden hareketle) Kolay gelsin.
 
Filmi mükemmel kılan en büyük etken şüphesizki hikayenin gerçek olmasıdır. İngilizler ve Naziler daha doğrusu dünya hakkında belkide hiç bilmediğiniz tarihsel bilgileri öğreneceksiniz. Film zamanında çok gizli tutulan bir konuyu ele aldı ve bu bilgiler 50 yıl boyunca saklanmış.
Naziler en güçlü oldukları dönemlerde önüne çıkan bütün ülkeleri yerle bir edip ele geçiriyor ve bütün askeri operasyonlarını “enigma” isimli şifreleme tekniği / makinesi ile yönlendiriyor. Dünya nazilerin bütün hamlelerine yön veren emirleri gök yüzünde olduğunu biliyor ama hiç bir şekilde enigma şifresini çözemedikleri için müdehale edemiyorlar.
Ordu bu şifrelemeyi çözmek için matematik uzmanları gibi üstün zekaları bünyesine katıyor ve çalışma alanları yaratarak her türlü destekte bulunuyor. Baş rol oyuncumuz bu matematik uzmanlarından biridir. Çok garip ve çözülmesi zor olan bir karakter olsada, en az 14 milyon insanın hayatını kurtardı ve dünyanın şuanki durumunu bile belirledi diyebiliriz. İyi seyirler...

 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst