Unipolar PWM ile Inverter Devresi ile ilgili sorun (Bitirme Projesi)

Katılım
19 Haz 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
İyi günler,

Unipolar PWM metoduyla inverter devresi üzerinde çalışmaktayım. Devre giriş DC voltajımı DC kaynaktan 30 Volt olarak aldığımda devre istediğim gibi sorunsuz çalışıyor. Fakat tüm elemanlar en az 5 ampere dayanıklı olduğu halde (beklenen değer devreden 1 amper geçmesi) 220:110 Volt trafodan doğrultup devreye bağladığımda devredeki bazı elemanlar yanıyor. 1 kez IGBT, 3 kez optocoupler, 1 kez de köprü diyot bu şekilde yandı.

Lehimlemeden ya da kablolamadan dolayı oluşan endüktif etkiyle akımın artıp böyle bir sorun olduğunu düşündüm. Fakat bu durumu sizlere de sormak istedim. Yeniden devre kurmadan önce bu sorunun kaynağını bulmak gerekiyor bu yüzden neden kaynaklandığı önemli.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
benim hazır bipolar projem vardı. belki faydası olur.
ltc6992 yerine mikrokontrolcu pwm ini kullanabilirsin.
bu entegre sinüs sinyalinden +- pwm üretiyor.
ir2110 mosfetleri sürüyor.
ltspice (ücretsiz) ile çalıştırabilirsin.
yükümüz r18 100 ohm.
similasyon uzun sürüyor.
 

Ekli dosyalar

  • inv.rar
    13 KB · Görüntüleme: 11

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst