Uni-t UT33D Multimetre arızası hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekoban
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sekoban

Üye
diyot modundayken dalgınlıkla AC akım ölçtük ve diyot modu bozuldu, şimdi diyot kademesine aldığımda sürekli bip sesi ötüyor. kısa devre ölçümüde yapmıyor malum. Diğer tüm fonksiyonları çalışıyor.sizce arızalı parçayı bulup değiştirebilirmiyim, daha önce başına gelen varmı aynı arızadan, yada bir tahmini olan.

Ekli dosyalar

• 20250214_231915.jpg
    20250214_231915.jpg
    323.6 KB · Görüntüleme: 23
Usta, benim tahminimce arızalı parçayı yada parcalari tespit edip yerine yenilerini koyarsan çalışabilir gibi geliyor.
Yenisini almaktan daha ucuza gelir.

İşaretli komponentler den başlayarak ölçüm yapılmalı.
Arızalı parça tespiti zor olabilir bir elektronikçiden yardım alabilirseniz faydalı our muhtemelen.

Ekli dosyalar

• IMG_20250215_234140.jpg
    IMG_20250215_234140.jpg
    482.1 KB · Görüntüleme: 20
İlla uğraşıcam diyorsanız komitatör altındaki yollar ne alemde ? Oradan başlayın .

diyot modundayken dalgınlıkla AC akım ölçtük ve diyot modu bozuldu, şimdi diyot kademesine aldığımda sürekli bip sesi ötüyor. kısa devre ölçümüde yapmıyor malum. Diğer tüm fonksiyonları çalışıyor.sizce arızalı parçayı bulup değiştirebilirmiyim, daha önce başına gelen varmı aynı arızadan, yada bir tahmini olan.

Kartın arka yüzüne baktınız mı?

güzel insan, bak ne güzel amatörüm diyorsun. taze ölçü aleti de almışsın. ölçüm testlerini yapabileceğin bir kart var elinde. can sıkıntısına otur, yukarıdan aşağıya, sağdan sola sırayla ölç. arızalı parçayı buldun mu, sorunun yarısı çözülmüş sayılır. çünkü böyle bir tane zımbırtıyı tamir edelim dedik, smd parçanın ne olduğunu anlayana kadar göbeğimiz çatladı. aynısını bulamadık bizde en yakını olan eş değer bir parça taktık. doğruya yakın çalışmıştı.

güzel insan, bak ne güzel amatörüm diyorsun. taze ölçü aleti de almışsın. ölçüm testlerini yapabileceğin bir kart var elinde. can sıkıntısına otur, yukarıdan aşağıya, sağdan sola sırayla ölç. arızalı parçayı buldun mu, sorunun yarısı çözülmüş sayılır. çünkü böyle bir tane zımbırtıyı tamir edelim dedik, smd parçanın ne olduğunu anlayana kadar göbeğimiz çatladı. aynısını bulamadık bizde en yakını olan eş değer bir parça taktık. doğruya yakın çalışmıştı.
Evet zaten tek tek ölçmeye niyetliydim tüm SMD'leri ama belki yoğunlaşmam gereken bölgeyi bilen ustalarım vardır oralara bakarım diye paylaştım. Değerli cevaplarınız için tüm ustalarıma teşekkür ediyorum.

Forum istatistikleri

Konular
130,859
Kullanıcılar
454,448
Son üye
iskeoewd
Geri