TT sistem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alcn01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alcn01

Üye
Herkes tüm topraklamaları eş potansiyelde birleştirilmesi gerektiğinden bahsediyor. Evet dirençler paralel oldugunda daha düşük çıkar ve hata akımı yükselirse daha hızlı açma yapar.
1 ) Fakat burda sadece TN-S için mi yoksa TT için de mi eş potansiyel birleştirmeyi öneriyorlar bunu merak ediyorum ?
2) TT sistemden paratoneri temel topraklamasına irtibatlandıran var , ayrı topraklayan var. Peki hangisi daha uygun . Ayrı topraklanırsa belirli bir mesafesi var mıdır ?
3) Mekanik panolarda ( yangın hidraforu,vrf ve klima santralleri vb. ) kaçak akım koruma seçimi nasıl olmalıdır?

Herkes tüm topraklamaları eş potansiyelde birleştirilmesi gerektiğinden bahsediyor. Evet dirençler paralel oldugunda daha düşük çıkar ve hata akımı yükselirse daha hızlı açma yapar.
1 ) Fakat burda sadece TN-S için mi yoksa TT için de mi eş potansiyel birleştirmeyi öneriyorlar bunu merak ediyorum ?
2) TT sistemden paratoneri temel topraklamasına irtibatlandıran var , ayrı topraklayan var. Peki hangisi daha uygun . Ayrı topraklanırsa belirli bir mesafesi var mıdır ?
3) Mekanik panolarda ( yangın hidraforu,vrf ve klima santralleri vb. ) kaçak akım koruma seçimi nasıl olmalıdır?
IMG_20250617_121747.webp

TT sistemde olması gereken budur. Espotansiyel yapmanın faydası cihaz yüzeylerindeki oluşabilecek potansiyel farklarını önlemektir .

Son düzenleme:
diğer yazdıgım konular peki ?
Yangın hidroforu gibi önemli ve özel bir konuda sallayarak yanlış bilgi vermek istemem. Bu konu ile ilgili dökümanları incelemedim. Ama bana teknik adam mantığım şunu söylüyor. Yangın gibi önemli ve acil bir durumda kesinlikle gerekli makinaların durmaması ve tam kapasite çalışması gerekir. Bu noktada selektif kaçak akım rölesi uygun olabilir belki.
Kaçak Akım Rölesi Seçimi - ADS Mühendislik https://share.google/mkrDVMPIZJ8aQPeec
Yangın Pompası ve Kaçak Akım Rölesi | Kontrol Kalemi Forumları https://share.google/tePQO8cSSFROlP0CL

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri