Trafolu Anfi Cızırtı Problemi

bersoy34

Üye
Katılım
14 Tem 2019
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba,
Atak marka 300w trafolu anfiye bağlı toplam 10 adet 6w trafolu hoparlör bağlı, hoparlör kablolarının her bireri ayrı ayrı çekilmiş, yani 10 hoparlörden 10 kablo geliyor, kablolar asma tavan içerisinden geliyor. kısım kısım aydınlatma kabloları ile altlı üstlü geçtiği oluyor. Aydınlatmalar kapalı iken problem yok ancak kısım kısım aydınlatmaları açtıkça cızırtı sesi geliyor ve her bir aydınlatma açıldığında ses daha da yükseliyor. Hoparlör kabloları 2x1.5 liycy kablo, blendaj kısımları da toprağa bağlı olduğu halde bu sorunu devam ediyor. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Ampli beslemesini farklı bir fazdan verin veya beslemeye CORCOM filtre takın
 
Ampli beslemesini farklı bir fazdan verin veya beslemeye CORCOM filtre takın
Sorunu tekrar araştırdığımda cızırtı kaynağının hoparlör kablosu değil mikrofonlar için kullanılan 2x0,22 blendajlı kablodan kaynaklandığını buldum. Kabloların bir ucunda xlr diğer ucundan ts jak takılı. Anfi girişinden ts jak çıkardığım zaman cızırtı kesiliyor. Dediğiniz her iki yöntemi de denedim, ama maalesef cızırtı kesilmedi.
 
Bağlantıyı resimdeki gibi yaparak test ediniz.
XLR.png

XLR konnektördeki uçlar ölçülecek. Şase ucu tespit edilecek. Genel olarak 1 nolu uç şasedir. 2 canlı 3 ise soğuk canlı uçtur. 3 Nolu jakın şasesine bağlanacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst