trafo binasına paratoner konur mu

deremos

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar merhabalar,
Prefabrik DM üzerine 6mt borusu ile paratoner koysak bir sıkıntı olur mu, bu paratonerin inişi de eş potanasiye barasına girsek olur mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gerekli ise konabilir.Ancak,topraklama direncini, öngörülen ( < 10 ohm ) değerden küçük ( 1-2 ohm ) ve kazayağı şeklinde yaparsanız,tesisinizdeki aşırı gerilimleri minimize edebilirsiniz.AG barasına,100 kA B tipi yıldırım darbe koruyucu ve eşpotansiyel bara ile,paratöner iniş iletkeni arasına Leutron ( başka markada olabilir ) TSF-500 ! koymanız gerekir.Doğrudan birleştirme,AG tesisatınızda tahribata sebep olabilir !
Yeriniz ve durum müsait ise,paratöneri,trafo,koruma sahası içerisinde kalacak şekilde,binadan uzaklaştırırsanız daha uygun olur.Bu hal için,B tipi ( B + C de olabilir ) darbe kullanmanız yine gerekecektir.
 

Ekli dosyalar

  • TSF 100-500.rar
    105.7 KB · Görüntüleme: 19
Fahri hocam merhabalar,
Dediğiniz gibi köşk binasından uzağa kurmam en doğrusu ancak bu kezde ikinci bir paratoner kullanmam gerekecek, köşkün üzeri saha için en optimum çözüm gibi duruyor.
AG panomuzda 100kA (B+C) Parafudr var, TSF-500 ile eş potansiyel barama birleştirsem sorun olmayacak dediğinize göre. Bir de kazayağı ndan kastınız çubukların üçgen formda çakılması mıdır? Toprak direncimi
1-ohm altında tutmayı hedefliyorum.

Teşekkürler.
 
Parafudlar önünde NH 160 Amp. sigorta olmalı.Kazayağı topraklamayı ,web.den bulabilirsiniz ( üçgen form değil ).TSF yi,ula-
şılabilir ! şekilde monte etmek gerekir.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst