Tp177b color pn/dp 6 cstn panele ethernet portundan bağlanmak

TheRisky

Katılımcı Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
538
Puanları
56
Konum
İstanbul Büyükçekmece
TP177B COLOR PN/DP panele eternet portundan bağlanabilmek için.
1 adet cat5e crossover kablosuna veya 1 adet ethernet switc ve 2 adet cat5e düz kabloya ihtiyaç vardır. Bu gereçler temin edildikten sonra paneli cad5e crossover kablosu ile pc ye direkt olarak bağlaya bilir veya ethernet switch'i ve 2 adet cad5e kablosunu kullanarak pcye bağlayınız. panel menüsünden transfer>channel 2 başlığı altındaki seçeneklerden ETHERNET seçeneği onaylayınız ve hemen yanındaki advanced butonuna tılayınız. çıkacak olan menüdeki ONBOARD LAN ETHERNET DRIWER yazısına çift tıklayarak SPECIFY AN IP ADRESS kutucuğunu işaretleyiniz. ve çıkan IP adress ve subnet mask kaşısındaki adresleri not ediniz.
Daha sonra bilgisayar>ağbağlantıları>yerel ağbağlantıları üzerinden sağ klik özellikler tcp ıp yazısına çift tıklayarak aşşağıdaki ıp adresini kullan kutucuğunu işaretleyerek almış olduğunuz IP adresi son hanesi farklı olmak kaydı ile giriniz, alt ağ maskesinede subnet mask taki adresin aynısını giriniz ve tamam butonuna basarak çıkınız.

ÖRNEK

Panelin vermiş olduğu IP ADRESS: 192.168.56.198
SUBNET MASK: 255.255.255.0
Yerel ağ bağlantısı özelliklerindeki TCP IP deki ıp adresi
IP ADRES: 192.168.56.100
ALT AĞ MASKESİ: 255.255.255.0

Son olarak ise vinCC flexible'da hazırlamış olduğunuz projeji açarak transfer simgesine tıklayınız. seçeneklerden ETHERNET'i seçerek IP ADRESS kutucuğunada noktaları ile birlikte panelden almış olduğunuz IP adresini giriniz ve Transfer butonuna basınız. Panel muhtemelen ilk yüklemede önce os updateyi gerçekleştirecek bu işlem bititkten sonra programı tekrar yükleyiniz.

İyi çalışmalar diliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst