TP 177B mono DP panelin S7-300 PLC ile haberleşme problemi

umit.ehm

Üye
Katılım
15 Ara 2012
Mesajlar
83
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar...

Konu başlığında bahsettiğim sorunla karşılaştım ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Durumu şöyle özetleyeyim. Üretim makinalarımızdan birindeki TP177B mono DP touch paneli gece vardiyasındaki işçilerimizden biri, arızalandığı için sökmüş ve yerine yedeğini (Daha önceden içine ilgili program yüklenip, tak-çalıştır haline getirilmiş olan paneli) takmış. İşçilerimiz herhangi bir durumunda yine direk olarak takıp çalıştırabilsinler diye bir tane yedek hazırlamam lazım.

Bunun için daha yeni açılmış ve hiç kullanılmamış bir panele MPI bağlantı ile bağlanıp PG'den ilgili programı uygun bir şekilde yükledim. Ve touch panelin menüleri arasında gezindim, bir problem yok görünüyordu. Paneli kontrol etmek amacıyla üretim sahasındaki profibus hattına bağladığımda ise panelde donma sorunu olduğunu gördüm. Menüler arasında gezinti yapmaya kaltığımda bazen geçişler 15-20 saniye sürüyor ve bazı ekranlarda takılı kalıyor. Ayrıca normalde sol alt köşede yer alması gereken tarih saat bilgileri yok. Haberleşme ayarlarında hata yapmış olmam çok büyük bir ihtimal :/ Bu donma problemi touch panel profibus kablo ile PLC'ye bağlanınca oluyor sadece. Ne yaptıysam sorunu bir türlü çözemedim.

Profibus ayarlarını da çalışan panelinkiyle aynısı yaptım halbuki. Ekran resmini de buraya ekliyorum. Bu resimdeki ayarlarla şu an profibus hattına bağlı olan touch panel sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Böyle bir paneli kullanmak istediğimizde dikkat etmemiz gereken püf noktaları nelerdir? Haberleşme ayarlarında falan nerelere dikkat etmeliyiz, neler yapmalıyız? Touch panel ile PLC arasında sağlıklı bir haberleşmeyi nasıl sağlarım ve haberleşmenin sağlıklı bir şekilde çalıştığını nasıl anlarım?

Bu konuda çok bir tecrübem yok malesef. Açıkçası yolun daha başındayım. Belki de göz ardı ettiğim çok basit bir eksiklikle sorun çözülebilecek, bilemiyorum. Benim burada atladığım ya da göremediğim mevzu nedir? Karşılaştığım sorunun çözümü için tecrübeli üstadların yardımlarını ve önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...


Saygılarımla...
 

Ekli dosyalar

  • TP 177B profibus ayarları.jpg
    TP 177B profibus ayarları.jpg
    85.8 KB · Görüntüleme: 48
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar yardım ya da önerisi olan yok mu hiç?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst