Toshiba klimada ısıtma problemi ?

79cihan

Üye
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle merhabalar elimde ikinci el aldığım ras18ykh-e toshiba marka klima var soğutmasında problem çıkmadı ama ısıtmaya aldığımda 5 dk ısıtıyor sonra kendini durduruyor 5 dk sonra tekrar ısıtmaya başlıyor dış üniteye bakdığımda kompresör devrede ama dış fan devreye girmemiş sıcaklık ayarı kumandadan 30 dereceye ayarlı olarak çalışmakta iç fan çalışıyor Not: Soğutmada problem yok fan devreye girmekte sorun nerde olabilir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Dis ünite fani soğutmada devreye giriyor mu
Dış ünite fani ısitmada devreye giriyor mu

Isıtma modunda dis fan her zaman devrede olmaya bilir. Soğutmada dis fan devreye giriyosa fanda sorun yoktur. Bu Cihaz ınverter mi on off mu.
 
Dış ünite kapağını açtıktan sonra 4 yollu vana adını verdiğimiz parçaya bir kurbağacık yardımıyla 4*5 kez orta sertlikte vurmanız yeteri olacaktır.
 
Cihaz eski tip olanlardan on off soğutmasın da sorun yok dış ünite fanı devreye giriyor ve çalışıyor ama ısıtmada dış fan devreye girmiyor 5 dk ısıtıp kapanıp tekrardan çalışıyor bu arada ısıtma yapıyor ama devamlı değil sıcaklık kumanda dan en üst sıcaklık düzeyinde acaba sensörü mü arızalı dir

Dış ünite kapağını açtıktan sonra 4 yollu vana adını verdiğimiz parçaya bir kurbağacık yardımıyla 4*5 kez orta sertlikte vurmanız yeteri olacaktır.
Bu şekilde yapsam sorun düzelir mi çalışıyorken mi yapılacak
 
4 yollu vanaya vurmayla düzeleceğini sanmıyorum. 4 yollu arizali olsa 5 dk ısıtıyor dediniz onu yapmaz cihaz. Cihaz 5 dk çalışıp duruyor dediniz tekrar devreye giriyor mu. Kac dk sonra giriyor. Kompresör aşırı ısınıyor termik açıyor olabilir. Ilk ısitmaya aldığınız zaman cihaz agzindan kac derece siciklik üflüyor ölcebilir misiniz. Termometreyi cihazin hava ufleyen yerine tutturun. Bide duruyor dediğiniz zaman ne kadar süre sonra tekrar devreye girecek bakın bi.

Siz yinede 4 yollu ya vurun bakalım nolcak. Merak ettim.
 
Ben bunu aldığım da hiç ısıtmada calistirmamistim çünkü bu yaz aldım neyse sorun düzeldi.Sorunu şöyle düzelttim önce soğutma da çalıştırdım 5 dk sonra ısıtmaya aldım önce termik açtı sonra düzgün ısıtmaya başladı iç ünite çıkış sıcaklığı 60 derece civarında herkese teşekkür ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst