Tornada paslanmaz çeliğe 22mm delik açmak

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Tornada paslanmaz çeliğe 22mm delik açacağım. Ne tavsiye edersiniz?

- Önce daha küçük delik açıp sırayla takımı değiştirerek genişleteyim mi yoksa doğrudan 22mm takım mı kullanayım?
- Çelik delerken bor yağı kullanmamın faydası olur mu?
- Aynanın hızı kaç olmalı?
-Başka bilmem gereken neler var?

Sağolun
 
Merhaba sirayla deligi buyutme fikri dogru bor yagi veya sogutucu yag illaki devirde sana soyler 50veya150 bile cok gelebilir parcanin kalinligina gore kolay gelsin


Sent from my novo7_ELF using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Parça 60mm kalınlığında paslanmaz çelikten silindir. Buna 22mm delik açacağım.
 
çok bildiğimden söylemiyorum hss uç şart düşük devir ve küçük çaplardan başlamak gekekir diye tecrübe çıkardım 3 mm pazlanmaz delmişliğim bar :)
 
Once punta var ise punta ile acmak sonrasinda bir iki asamada delmek dogru olur diye dusunuyorum. Kesme yaglarini kullanmak yuksek yuzey kalitesi saglayacaktir. Delme sirasinda talas cikisi durdugunda , makina zorlandiginda yada belirli araliklar ile geri ileri yaparak olusan talaslari temizlemek gerek. Ote yandan 22 ile delmek zor olacaktir. Bunun icin delik ici kateri gerecektir. Yani delik ici kateri oncesinde 10-12mm bir delik yaterli olacaktir.
 
Paslanmaz malzemenin cinsi önemli.. Ama genelde yumuşak olurlar.. Kaç mm deleceğin önemli tabi ama.. Gözünde büyütülecek bi sorun değil .. Punta deliği AC 8 veya 10 mm matkapla gir sonra istediğin matkapla 100 devirde dal. (:)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Punta var ise once referans delik acmak gerek , sonrasinra bir iki seferde 4mm - 8mm gibi delik actiktan sonra delik ici kateri ile istenilen capa getirilebilir. Okudugum kadari ile celik icin hiz dusuk olacak. Kesme sivilari sert metaller icin farkli oluyor az miktarda temin edebilirseniz super olur. Bunun disinda delik ici kateri index' takilabilir model ise onlarin uclarida yumusak metaller ve sert metaller icin ayri ayri oluyor.

Hesaplama 8mm HSS icin Paslanmaz celikte 2 flute uc ile 460rpm gosteriyor. Ilerleme hizi 1.2 IPM ( inch per minute ) , ayni degerler 7050 alu icin 6160rpm 35ipm seklinde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst