Topraklamada kontrol kalemi ışığı yanıyor

sis651

Üye
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
36
Prizlerdeki topraklama tellerinde kontrol kalemi yanıyor. Sigortanın birini indirince sönüyor. Nedendir, ne yapabilirim? Nötr ile toprak temas ediyor olabilir mi?

Aşağısı okumak isteyene detay.

Bu yaz evime taşındım. Daha zaten iskan yok binada ve panolar hazır değil, derme çatma bir kablo bağlama marifeti ile elektrik veriliyor dairelere henüz.
Birkaç gün önce Schneider Elektrik'in bir gerilim korumalı çoğaltma prizini almıştım. Prizde koruma ve toprak onay ışığı olmak üzere iki ışık var. Oturma odamdaki prize bağladığımda koruma ışığı yandı ama toprak onay ışığı yanmadı. İşgillendim ben de. Farklı odalarda da denedim.

Şimdi dairedeki sigorta kutusunda 6 sigorta var. Bir tanesi trifaze ana sigorta, ikisi ışık üçü de prizler için. Sigortalardan biri odalardaki prizleri, biri mutfaktaki iki prizi biri de banyoyu kontrol ediyor.

Şimdi bahsettiğim prizi banyo prizlerine bağladığımda da aynı şekilde toprak onay ışığı yanmıyor ama oda prizlerine giden sigortayı indirdiğim gibi bu toprak onay ışığı yanıyor. Prizde sıkıntı olabilir diye düşündüm. Kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde de prizlerdeki topraklama tellerine dokunduğumda ışığın hafif şekilde yandığını ve çoğunluk prizi besleyen priz sigortasını indirdiğimde kontrol kaleminin topraklamada ışığının yanmadığını gördüm.

Prizlere bağlı tüm cihazları söktüğümde de aynı durum oluşunca tesisat tarafında bir sıkıntı olduğunu düşündüm. Sebep olarak bir faza fazla yüklenince oluyormuş falan diyen vardı. Bence bir yerde nötr ile toprak temas ediyor gibi.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Abi destan Yazmissin.yarisini okudum baktim hala ardı arkasi kesilmiyor.okumayi biraktim..ozetlersen daha güzel olur.
 
Abicim evdeki topraklama düzgün mu.once onu kontrol ettirmelisiniz..topraklama zayifsa bu tarz sorunlar görülebilir..
 
sigortayı indirince gitmesinin sebebi ölü elektrik olması, Topraklama olarak çekilen hat ya toprakla bağlantısız yada gevşek kalmıştır kutuda topraklama dağılımına bakın yada baktırın
 
sigortayı indirince gitmesinin sebebi ölü elektrik olması, Topraklama olarak çekilen hat ya toprakla bağlantısız yada gevşek kalmıştır kutuda topraklama dağılımına bakın yada baktırın
Kutuda daire içinden gelen tüm topraklama kabloları bir kabloya bağlanıyor ve oradan da çıkıyor. Yanında bir tane de izolasyonsuz tel var tabi topraklama kablosu ile aynı yerden çıkan. Bunun amacını bilmiyorum tam. Panolar tam olarak hazır olmadığı için gelişigüzel bağlanmış kablolardan kaynaklanabileceğini de düşünüyorum. Panolar hazırlandıktan sonra da aynı sorun olursa daha iyi inceleyeceğim durumu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst