Topraklama uçları (enerji odası, asansör kuyusu)

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba. Temel topraklamalarda uç bırakırken köşeler dışında ilaveten enerji odasına, asansör kuyusuna, teknik merkez odasına şerit uç bırakılıyormuş.

1)asansör kuyusuna neden uç bırakılıyor ve asansör kuyusunun neresinde sonlandırılıyor ?

2) enerji odasına neden uç bırakılıyor ve bu ucu nereye irtibatlandırıyoruz ?

3) teknik merkeze neden uç bırakılıyor ve bu uç nerede sonlandırılıyor ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
asansör kuyusu ve teknik merkezi bilemem ama enerji odasına 2 şerit bırakıyorduk biz onu ana pano topraklama barasından bütün yerlere dağıtıyorduk dairelere falan asansör kulesine de bir hat veriyorduk asasnsörcüler zaten motor ve rayları oradan topraklıyordu
 
Eş potansiyellik sağlanması için ana pano, asansör, makine kurulacak yer varsa belli aralıklarla temel topraklama bağlantı filizi zeminden 1,5m olarak bırakılmalıdır, bu şekilde topraklamaların dağıtılması için daha az topraklama kablosu kullanılmış olacaktır. Ayrıca temel topraklamanın topraklama değeri çok düşük olacağı için çok sağlıklı olacaktır.
 
İster temel topraklamasindan uç çıkar, ister her birime ayrı topraklama kablosu çek bunların hepsinin adı koruma topraklamasıdır ve eş potansiyel barada birleşir oradan çıplak bakır ile bina dışına çıkartılıp elektrod çakılır. Uygulama projesine uyulur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst