Topraklama şeriti ucu bırakmak ( pano odası,asansör kuyusu )

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
slmlar. Kamu projelerinde(hastane,pazar yeri vs gibi ) topraklama projesine bakıldığında topraklama uçları köşelerden çıkıyor termokaynak ile kazık ile çakılıyor.

Ayriyetten elektrik pano odasına, asansör kuyusuna ve teknik merkez odasınada ilaveten galveniz şerit ucu bırakılıyor herzaman. Peki asansör kuyusunda şerit nereye bağlanıyor? Ve enerji pano odası ve teknik merkezde şerit uçları nereye bağlanıyor? Ve bunları yapmamızın sebebi nedir abiler?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik le çalışan bütün cihazların makenik kısımları topraklanmalıdır ben asansörcü değilim ama asansörün kabini asansörün üstünde hareket ettiği raylar karşı ağırlıklar hepsi topraklanmalı bunlarda elektrik kaçak tehlikesi olduğu gibi hareket ten dolayı sıtatik elektrik te oluşabilir ve insanları çarpa biliri tabi ki bu sıtatik elektrik şok etkisi yapar tehlikeli değildir.
Ve enerji pano odası ve teknik merkezde şerit uçları nereye bağlanıyor?
Bu uçlar panolardaki topraklamalara bağlanır
Ve bunları yapmamızın sebebi nedir abiler?
Eleketrik kaçaklarında elektiriğin toprağa akarak insan ve canlılara zarar vermesini engellemek için yaparız ayrıca:
30mA kaçak akımla insan hayatını koruruz 300mA le de elektrik kaçaklarının meydana getirebileceği yangınları engelleriz
 
asansör raylarına. raylar sürtünmeden dolayı çok çabuk elektriklenir.

biraz basit bir soru olacak ama galvaniz şeriti asansör raylarına nasıl irtibatlandırıyoruz. Eş portansiyel bara filan mı var asansör kuyusunda ?
 
merhaba, asansör topraklaması elektrik şaftında ki mevcut olarak daha önceden temelden çekilmiş (daire)topraklama klemensinden alınarak 6mm2 kablo ile yapılabilir mi çözüm olarak ne önerirsiniz (bu arada iş sonlanmaya girmiş durumda yapılacak en basit yol ne olabilir)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst