Topraklama ana iletkeninin uzunluğu nasıl hesaplanır?

" Son çare " hangisi bağlanacak ( işletme / koruma )?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Genel uygulama böyle.Umarım ,egzost gazı ve acil tahliye içinde ! çözüm düşünülmüştür.Aslında,tra-
fonun tünel içine konmasıda ayrı
bir garabet ! bence.
Merhaba sami bey,
neden garabet olsun? Şuan sadece 1 girişi olan ve uzunluğu 3500 metreyi bulmuş olan tünelde (ki 7000 metre olacak) bu noktadaki drenaj pompalarını ya da elektrikle çalışan jumbo, karot ya da delgi makinalarını AG ile nasıl beslemeyi düşünüyorsunuz?
 
" Son çare " hangisi bağlanacak ( işletme / koruma )?
Yanyana iki tünel yapılıyor, bu tüneller arasında ilerleyen zamanda birbirine geçiş için crosspassage dediğimiz tünellerde açılacak. Bunları açmak için söz konusu taşları kesmek gerekiyor, kesim yapacağımız yerlerde toprağa ulaşmaya çalışmak başka şimdilik bir çözüm gelmiyor aklıma. böyle bile olsa, işletme ve korumayı 20 metre ayrı yapabilmekte ne kadar mümkün olacak onu da bilmiyorum.
Ben de trafodan bahsediyorum. 200 kw güce sahip delgi makinasını 3500 metre mesafeden trafo koymaz isek, içeride nasıl çalıştıracağız?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,820
Kullanıcılar
449,986
Son üye
ferhatyigit

Yeni konular

Geri
Üst