Toprak altı kablo çekme ve toprak altı kabloları eklemek

cemslm

Üye
Katılım
3 Haz 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
45
İyigünler,

Bahçem var ve 4 tarafındaki sınırlara kablo çektim. Her köşede birkaç lamba için dışarıya kablo çıkarmam gerektiği için 2-3 kabloyu birbirine ek yaptım. Bu eklediğim kabloların bakır uçlarını izole bant ile sardım.
Her kablodan 3 bakır uç çıktığı için toplamda 3 tane sarılmış kablo eki oldu. Bunları komple başka bir izolasyon bandı ile bir araya sardım. En sonunda da calcium sandoz şişesi gibi bir şişenin içine silikon doldurup bu izalasyon bantlı ek yerini bu kutu içine soktum. Sonra tamamını izolasyon bandı ile sardım. Toprağın 30 cm altına gömdüm. Bu izolasyon sağlıklı oldu mu sizce ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence olmuş silikon işi güzel olmuş normade ek mufları var silikon yerine biz onları kullanırız donduğu zaman su nem geçirmez ama sizde silikon donduktan sonra toprağa gömdüyseniz her hangi bir sorun olmaz merak etmeyin
 
Teşekkür ederim Cüneyit bey.
 
sağlıklı olur. lakin biz ısı büzüşmeli ag ek mufu kullanıyoruz.
 
Yer alti buatida kullanabilirdiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst