tm258lf42dt firmware yükseltme problemi

erhan673

Üye
Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar şimdi size bir tecrübemden bahsetmek istiyorum.
Tm258lf42dt (04/2010) bir plc makineden sökülmüştü.Programını degiştirmek için aldım. eski bir versionla programlandıgı için,Firmware güncellemesi istedi. Somachine V4.2 de programlayacak oldugum için mecbur yükseltmek zorunda kaldım Somachine asistant ile firmware güncellemesini yaptım ekranda başarılı yazdı. fakat plc açıldıgında cpu nun aktif oldugunu gösteren yanıp sönen ışıklar söndü . Pc ye tekrar bagladıgımda sistem plc yi sadece M258 modem olarak tanıdı.Dogal olarak son alternatif aklıma geldi . USb ile firmware yükseltmek. Usb ile ne kadar denersem deneyim. usb host hiç devreye girmedi.
Daha sonra bilgisayarım plc yi ST Soc spear diye tanınmayan bir cihaz olarak tanıdı.
Plc yi Schneider servisine gönderdim verdikleri cevap işlemcinin oldugu kart kendini kapatmış komple işlemcinin kartını degiştirmek gerekiyor dediler işçilik bedeliyle birlikde plc nin kendi sıfır fiyatından biraz daha pahalıya geliyordu.(550 £) yaptırmadım.
Bana ilginç geldi araştırmaya başladım. Schneider electric modicon( aslında st electronic in spear600 serisi işlemcileri ve fpga kartıyla bu plc yi yapmış) bilgisayarım st spear mcu olarak tanıdıgı için plc yi internetten driverlarını aradım buldum. sonra st spear600 kartının boot atan bir yazılımı oldugunu fark ettim.
bu programın plc yle iletişime geçebilmesi için m258 plc lerin üst tarafından biraz içerde küçük bir switch var. bunu sag tarafa alınca kart U-boot moda geçti plc ile iletişim kurdum fakat boot dosyalarını hangi sırayla ve işlemci belleginde hangi hex adreslere yazacagımı bilmedigim için çok ugraşsamda çalıştıramadım. Plc nin hiç bir elektriksel problemi olmamasına ragmen sadece firmware yükselltigim için bozuldu.

Not: tecrübeli biri olarak söylüyorum. tm258 serisi plc lerde firmware yükseltmeden önce iyi düşünün. versiyon 2.30 ve 2.50 arasındaysa hiç kurcalamayın derim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst