titreşimi neyle sağlarım

şönt

Üye
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
34
Puanları
1
Arkadaşlar
içinde su olan bir masaj yatağı var.Bu yatağın iki tarafında hoparlöre benzeyen iki adet cihaz var.Ancak bunlar yada kontrol kartı arızalı olduğu için çalışmıyorlar.Bu konularda bilgisi olan varmı?
 
Arkadaşlar
içinde su olan bir masaj yatağı var.Bu yatağın iki tarafında hoparlöre benzeyen iki adet cihaz var.Ancak bunlar yada kontrol kartı arızalı olduğu için çalışmıyorlar.Bu konularda bilgisi olan varmı?

Marka model veya resim ekleyebilirmisin ?
 
Sayın Yönetici mesajını yeni aldım.Bu cihazla ilgili bilgi için web sayfası veriyorum.www.trautwein-gmbh.com sayfasından ürünlerin tanıtıldığı pdf dosyasından Thermo-Spa & Lady-Spa.bölümünde 23 ile 27.sayfa arasında ürün.Şimdiden teşekkürler
 
Arızalı kartları iletişim bilgilerimdeki adrese kargolarsanız size yardımcı olabilirim .
 
Kartların arızalı olup olmadığını bilmiyorum.Şu anda sökme şansımda yok.Yatakları kullanan tesis işletmecisi aslında kartları ve dokunmatik ekranı iptal ettirip daha basit ve her zaman müdahale edilebilir bir sistem yaptırmak istiyor. Esas öğrenmek istediğim manyetizma kullanarak titreşim sağlanabilirmi?Bu sistemleri uygulayan Türkiyede firma varmı yada arkadaşlardan bu sistemler hakkında ayrıntılı bilgisi olan varsa formda benimle paylaşması.Yinede ilginize teşekkür ederim
 
Konu ile ilgili hiçbir tecrübem yok ama anlattıklarınızdan yola çıkarak ordaki cihazın alçak frekansta, kulağın duymayacağı nitelikte ses üreten amfi olduğunu, hoparlörlerin de o frekansı su dolu yatağa vurdurarak(ses nihayetinde bir hava hareketidir) titreşim oluştuduğunu tahmin ediyorum. Yorumum; sonuçta bu bir ses sistemi ve arızaya o mantıkla yaklaşılmalı. Cevabım inşallah işinize yarar.
 
Tekosis Usta bende de o yönde bir düşünce oluşmuştu.Ancak düşüncemi destekleyecek yada çürütecek farklı görüşlere ihtiyacım vardı.Tşk.ederim.Bu konuda farklı düşünenler varsa mesajlrını bekliyorum.Zira 10 cm çapında 2 adet hoparlörün 100*200 lik bir yatağın içindeki suda ciddi bir dalgalanma yaratabileceğine hala aklım pek yatmıyor.
 
Şimdi 10cm deyince işler değişir tabi ama belli de olmaz :) Rezonans filan, değişik hesaplar olabilir ama cihazı görmeden ancak bu kadar oluyor. Umarım probleminizi halledersiniz. Kolay gelsin
 
selamun aleyküm
ses hava hareketinden ziyade dalga olarak tarif edilir. Nihayetinde bir etki vardır ama yer değiştirme ve olduğu yerde dönme vesaire düşünülmez.
Hoparlöre benzetilmesinin sebebi anlatılsa bilgi almış oluruz. Hoparlör olması birçok sakıncaya sebep olabilir. İnsanın duymadığı frekansta çalışsa bile herhangi bir canlının duyduğu bir frekansa denk gelmesi halinde zararlı olabilir.
Titreşim motorlarının kullanılması verimli bir çözüm olsa gerek. Bu benzettiğiniz de belki bir elektrik motorudur. Değilse de uygun bir motorun ucuna eksantirik (merkezden kaçık) bir parça bağlanırsa titreşim oluşturu. Yalnız bu iş dengesizlik, rezonans gibi hesapların yapılması ile olur. Bu hesapları yapmadan da deneyebilirsiniz.
Cep telefonu titreşim motorları gibi düşünebilirsiniz.
Hayırlı günler dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst