Tia portal ve PLCSIM için indirme linki arıyorum

Merhabalar ben bu yıl 3. sınıfa geçeceğim ilerde otomasyon konusunda uzmanlaşmayı düşünüyorum önerdiğiniz hocanın kurslarına bakıyorum plc kurslarından sonra hmi scada kurslarına da bakmayı düşünüyorum. İlerde termik santral gibi yada büyük ölçekli firmalarda çalışmak istiyorum ve araştırırken şunu gördüm büyük ölçekli firmalarda DCS kullanılıyor. Bir tanıdığım var termik santralde çalışan o da buna felan bak demişti fakat DCS i internetten öğrenmek zor anladığım kadarıyla ben daha başındayım nasıl bir yol haritası önerirsin. Bu yıl proje yapmayı da düşünüyorum ilk başta küçük ölçekli işte kursları bitirdikten sonra pekiştirmek için sene içinde de tübitak projesi yapmayı düşünüyorum . Sektörün içerisindeysen şuan iş olanakları nasıl ve neleri bilen mühendisler işe alınırken dikkat ediliyor. Staj konusunda da hangi firmaları tavsiye edersin

deneme sürümünü indirebilirsin daha sonra ekb sim indirip lisanlamayı onunla yapıcaksın . Ayrıca ilk mesajına cevap olarak Tia portalı öğrendikten sonra diğer plc programlarını 1 2 gün içinde çok rahat öğrenirsin . Endüstriyel otomasyon alanında kendini geliştirmek istiyorsan tia portal öğrendikten sonra mutlaka dcs programlamaya bakmalısın . Ayrıca udemy aylık üyeliğin varsa sana bir tane hoca önerebilirim ben 3 4 ay farklı kaynaklardan çalışıp bazı şeyleri kafamda tam netleştirememiştim daha sonra o hoca sayesinde her ayrıntısını çözdüm , keşke ilk başladığımda o kurslarla ilerleseydim demiştim .
o kadar güzel yazı yazmışsın ama hocanın adını bize bahşetmemişsin nedir acaba LÜTFEN bizimle paylaş bizde aydınlanalım

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri