tia portal V12 ile sinamics G120 nasıl programlanır?

pyscoor

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
39
tia portal V12 ile sinamics G120 nasıl programlanır? Konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?

tia portal V12 açılış ekran resmi ektedir.
Ekli dosyayı görüntüle TIA PORTAL V12.pdf
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kaptan sinamıcs g 120 ile tam olarak ne yapmayı planlıyorsun bilmem ama tia v12 ye siemensin sitesinden starter indirip kurarsan g 120 yi programlayabilirsin yada ayrı starter paketi var onuda indirip kullanabilirsin
 
G120'de programlama dediğimiz olay sürücünün parametrelerine erişimini mi kastediyorsunuz? Yoksa PLC gibi ayrı bir programlama mı yapılıyor?
 
tia portalı kurarken starter diye bir program daha geliyor.. mini usb ile sürücüyü pc ye bağlayıp starter programı ile istediğini yapabilirsin
 
tia portal için sanırım yeni bir ürün geliştiriliyor. SINAMICS_Startdrive_V12_SP1_Optionspaket tia portalını sp1 e yükselt siemens'in sitesinde startdrive'ın trialini indirebilirsin. V12'ninde triali var. G serisi sürücüler direkt geliyor, fakat S serisi için yeni ekleme yapılıyormuş diye duydum. bir teknoloji object diye bişi var fakat daha oralara gelemedim bende.

sana kolay gelsin :)
 
Bende Tia portal V12, WİnCC ve sinamic paketi var. Forumun başına koyduğum resim kendi programım. Sinamics olayını öğrenmek için üşenmeden G120 C almaya çalışıyorum. ALıp bizzat program durumuna bakacağım. Durumu ve yapamadıklarımı sizlere anlatırım. İnşallah hep beraber çözeriz.
 
walla hocam bol şans bende servolara yeni başladım. modüller biraz tuzlu oluyor sürücü servo v.s. S serisi programlamaya çalışıyorum. servoda speed control with encoder'i halletim bugün. 2-3 güne konum kontrole başlamayı düşünüyorum. ama çalışmalarınızı bizlerlede patlaşırsanız çok sevinirim. kolay gelsin :)
 
PAnasonic servoyu s7 1200 ile çalıştırmıştım. bayağı kafa patlatacaksın sanırım. Kolay gelsin. Sırf onu öğrenmek için de servo motor sürücü ve PLC almıştım. Bi dünya paraya... Ne yapalım alışkanlık işte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,251
Mesajlar
916,207
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst