tia portal / plc sim bağlantı hatası

as.yıldırım

Usta Üye
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,287
Puanları
181
arkadaslar merhaba,

pc ye tia portal ve plc sim yukledim.bi kac farklı uygulama yaptım ve sorunsuz çalıştı.ancak bugün bi türlü plc ile simülatör arasında haberleşme yapamıyorm.compile kısmında hata veriyor.plc sim i silip tekrar yükledim.onlinew kısmından start a tıkladığımda
Capture.JPG


bu hatayı alıyorum.sim yüklü değil diyor ama yüklü.go online kısmından işlem yaptığımda ise
Captureasd.JPG

bu sayfa acılıyor ve interface kısmında herseyi deneme rağmen pc plc arasındaki o kırmızı uyarıyı kaldıramadığım gibi alttaki go online butonunu da aktif edemedim.

yardımcı olabilirmisiniz
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
pc adapter yazan yerde birde plcsim çıkması gerekiyor onu bir kontrol ediniz.
 
MPI'ı değil PN'i seçmeniz gerekli, ayrıca denetim masası SET PG/PC'den şu linkteki ayarı yapmalısınız.

https://sanayinotlarim.wordpress.com/2015/06/27/plcsim-hmi-simulasyon-ayari/

Yalnız siz 1200 - 1500 ü değil normal PLCSİM'i seçmelisiniz. Çünkü CPU'nuz 300 sanırım..

Ek olarak orijinal kullanıyorsanız lisansı aktif edin, her ne kadar 1 aylık deneme süresi verse de simülasyonda deneme süresindeyken sıkıntı oluyor.

Orijinal değilse de crack'lameniz gerekebilir..Forumda bu paylaşım olmuyor tabii..

kolay gelsin.
 
Ben s71200 simülasyon yapamıyorum.Service pack 1 yüklü olmak zorunda deniliyor.Service pack siemens sitesinde partlara bölmüş indirmek uzun zaman alıyor.Bunun başka bir yolu yok mu?
 
Başka yol yok maalesef 1.2 gb civarı bir şeydi sanırım.. Ama şöyle yapın isterseniz, 1500 le change device yapın. Onunla testleri yapın olabildiğince, Programı atacağınız zaman 1200'le değişim yaparsınız..
 
Isin icinden cikamamistim silip tekrar yukledim yine degismedi hatta yeni hatalar ortaya cikti plc sim i aktif etmek istedigimde tia portal kapanmaya basladi.

Sistem geri yukleme yaptim tekrar kurdum su an sorunsuz calisiyor
 
Bende tikliyorum simensin sitedrnde orda 100 adet Tia programı 4 adette plcsim programı var onları da yukluyorum . peki sonuç alabilirmiyim
 
Merhabalar Tia Portal ile Plc simi haberleştirmek istediğimde "Incompatible Device detected at adress 192.168.0.1 " hatası alıyorum.Nasıl bu sorun aşılır:S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst