Tia Portal ET200 eco PN Sorunu

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhaba,

Tia Portal'da IM151-8PN/DP CPU'sunu kullanarak ET200 eco PN 8DI modülüyle beraber uzaktan I/O kontrol yapmak istedim. PLC ve modülün bütün topology ve network bağlantılarını yaptım. Her iki cihazında properties kısmına girdiğimde IP adreslerini tanımlı olarak gördüm. Et200 econun online/diagnostics kısmına girdiğimde functions kısmında bana direk olarak assing IP adres hatası veriyor. ayrıca Mac adresi 0-0 diye olduğundan dolayı accessible devises diyerek PLC SIM S7 1200/1500 ile bağlantıyı kurduktan sonra çıkan Mac'ı seçip apply diyorum fakat bana "the Multicast address is not allowed as Mac address" diye bir hata veriyor. Dolayısıyla yazdığım programı PLC SIM S7 1200/1500'e download etmeye kalktığımda da bana hata veriyor. Her türlü şeyi denedim. Ancak bir çözüm bulamadım. Siemensin forumunda da aradım ama oradan da bir çözüm elde edemedim. Günlerdir buna uğraşıyorum. Çok rica ediyorum bu sorunu nasıl çözerim yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba bağlantı olarak profinetmi kullaniyorsunuz
 
-Sorununuz PLCSim mi yoksa modüle gerçekte bağlanamamanız mı?

-Fiziksel bir modülün MAC adresini değiştiremezsiniz.
-Modüller için sadece ip vermek yetmez isimde verilmesi gerekir ya da otomatik isim vermeyi seçebilirsiniz.
 
Merhaba. Profinet ile PLC SIM s71200/1500 ' e bağlanmaya çalışıyorum. Ama sonuçta gerçek bir modülede bağlansam aynı sorunumu olacak.
 
Plc sim et200 u destekliyormu? Bildiğim kadariyla desteklemiyor. Eger plc elinizin altindaysa direk baglanmaya calisin.
 
Merhaba. Profinet ile PLC SIM s71200/1500 ' e bağlanmaya çalışıyorum. Ama sonuçta gerçek bir modülede bağlansam aynı sorunumu olacak.
PLCSim'e profinet bağlanma diye bir şey yoktur. PLCSim Local, PLCSim ISO ya da TCP/IP PG interfaceleri kullanılır. Ayrıca PLCSim üzerindeki sanal modüllere IP tanımlaması yapamazsınız. Gerçek bir modül üzerinde Edit Ethernet node menüsü ile IP ve Modül adı tanımlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst