Telefon Tesisatı ve kolon şeması ( elektrik ile alakalı )

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar. Elektrikte bir projede sıralamada Şebeke yada trafodan ADP panosuna, Adp panosundan Tali panolara ordanda armatür yada prizlere vs tarzı bir sıralama oluyor..

Peki telefon projelerindeki sıralama nasıldır? Telekomdan gelen kablo BTK diyor. Bu bina dağıtım kutusu mu? ordanda TDK sanırım bu da katlardaki telefon dağıtım kutusu mu? ordanda telefon prizlerine gibi mi? Telefon projelerinde yol haritası nasıl oluyor ? bir de ek odası kullanıyorlar bunlar için. Ek odası ne oluyor?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

BTK ile TDK arasında birde telefon santrali olması gerekmiyor mu? Telekom hattı diyelimki sağlık ocağının girişindeki BTK'ye geliyor.. Ordan cctv merkezinde bulunan Telefon santraline... Telefon santralindende bağımsız mahallerde bulunan Telefon dağıtım kutularına... Burdanda telefon prizlerine sanırım...
 
selamlar, 48 daire 4 blok her blok 12 daire yani. 3 blokta sistem odası konulmuş, ancak bir blokta bu yok her blokta siste odası olmak zorundamı, yoksa bir blokta sistem odasını diğeri ile ortak kullanabilirmiyiz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…