Telefon tesisatı projesinden bir soru?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
Mrb abiler. Telefon tesisatları hakkında genelde mantık aynıdır. Telekom kablosu olan PAP kablo Telekom kutusundan çıkar ve yapının içindeki Telefon dağıtım kutusuna gelir. Oradanda prizlere gider diye biliyorum. Ama yüklediğim bu 2 fotoğraf birbirinden farklı 2 projedir. Ama sistemleride farklı sanki.

Çünkü Birincisinde BTK : Bina ana giriş kutusu kullanılmış ama ikinciside bu yok. İkinciside Telekom kablosu Direk TDK dediği kutuya girmiş.

Yani bu telefon tesisatı projelerindeki mantık nedir?



58319

abc.png
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektelekt telekomdan gelen tlf TDK ya çekiyordu. Sonrasını elektrikçiler cat 6 çekip dairelere ve prizlere kadar çekiyordu. Yanılmıyorsam şimdi TDK dan prizlere kadar fiber kablo direk çekiliyor. 1 ay önce 12 daireyi öyle çektik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst