Tek butonla bekletme başlatma

lockam1963

Üye
Katılım
11 Kas 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
Aakadaşlar merhaba hayırlı işler;
Butona bastığımda sistem duracak tekrar bastığımda kaldığı yerden devam edecek.Buişlemi tıa portal s7 1200 de kara şimşek projesinde nasıl yapabilirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sistemde ilk networke JUMP komutu ile son networke atlama uygulayın. Atlama yaptığınız son networkte 32birlik bir timer saydırın veya herhangi bir açık kontak ile out çıkışı ekleyin öylece kalsın boş boş.. jump komutunun önüdeki şartı bozduğunuzda program kaldığı yerden devam edecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken ilk networke JUMP komutunu koyun son networke atlama yapın böylece aradaki networkler tarama dışı kalacak ve uygulanmayacaktır.

Programda birden fazla POU varsa bunu bütün POU'lara uygulamalısnız. Her POU kendi içerisindeki JUMP komutunu uygulayacaktır.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ancak benim bu komutlar ile ilgili bilgim yok.4 yıl önce gittiğim kursta böyle bir komuttan bahsetmediler.bu komutlar ile ilgili elinizde pdf var mı? yoksa da biraz açıklayabilir misiniz bu komutları.
 
Kısaca JUMP Komutu belirli bir Pointer numarasına sahip noktaya programı duraklatarak atlamanızı ve bu pointer numarasındaki işlemi yaparak daha sonra kaldığı yerden tarama ve işleme devam etmenize olanak sağlar.

Kullandığınız plc markasına göre isimlendirmeler farklı olsada genel olarak kullanım şekli ve amacı aynıdır.

Aşağıda birkaç markanın bu komutun kullanımı ile ilgili örnek videolar mevcuttur.

Delta PLC
Renu PLC
CodeSys
Siemens PLC
Allen Bradley PLC
 
Teşekkürler hocam bu bilgiler faydalı oldu.İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst