Tek başına çalışmak??

Ksenon

Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba..
ben elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Bu sektörde yanlız çalışma imkanımız ne kadar var ?
Daha çok hangi konularda bi insan tek başına işi yürütebilir?
 
Yalnız çalışmaktan kastınız bir asistan yardımcı çırak dahi olmaması ise,fenni sorumluluk yapar,imza atarsın.Yetiştirebildiğin kadar proje yaparsın imkansız değil ama pek ekmek pekmeze batmaz gibi geliyor bana.
 
ne kadar güzel deyim;" ekmek pekmeze batmaz" güz<el türkçem, sende ne cevherler var.
Arkadaş, tek başına ancak, trafolu işyerlerınden, sana düşersei müşavirlik alır,ia sonunda faturanı kesersın, gönderırılerse paranı alırsın. Zor karar, araştır, sor sorurştur...
 
ekmek ve pekmez koşturursan hepsi olur tabi helalinden ??? ???
 
tek başına çalışan pek çok muhendis var.birkaçı arkadaşım olmakla beraber muhabet esnasında sordugum ve aldığım cevaplara güvenerek söylebileceklerim şunlar olabilir;
eğer bi sanayi sehrinde yaşıyorsanız, öğrenci oldugunuzu bilerek soyluyorum ki bilinçli ve yoğun bi çalışma ile plc programlama,otomasyon tecrübenize göre(bu zamanda robotlar firmalarda çok yer kaplıyor ,önemli bir bölüm) kesinlikle ekmeksiz kalmazsınız sayın ksenon. tecrübeniz arttıkça pek de ekmek aramaz pekmezi kaşıklayabilirsiniz.eğer kendi maddi durumunuz daha önceden iyiyse ufak bi şirket kurmayı zaten göze alırsınız.yok eger kendi yagınızla kavrulacaksanız umarım şanslısınızdır çunki ya mecbur kalıp bi firmada muhedis olarak standart prosedürle bir işe başlarsınız yada çevrenizin referanslarıyla makina kurma, devreye alma ve sonrası arıza müdahaleleri ile ekmek davasına katılırsınız.
şunu belirteyim, sanayi sehirlerinde her şirketin her işe , hatta kendi yaptıgı otomasyon işlerine dahil olmak üzere % 100 yetişemediğini biliyorum.bazı şirketlerin dışarıdan şahsi olarak çalışan beyinlere (mühendis, teknisyen vs.) önemli miktarda ücretle yapacagı işe göre götürü iş verdiklerini de biliyorum.tabii burdan teknisyen, mühendis vs. aldığı para ile evini geçindiren de var, yeni bir ev alan da.
şimdi tercih sana kalmış durumda,yalnız çalışarak okuldan çıktığındaki bilginle bu iş biraz zor.tecrübeli bir mühendisle ve çok çalışırsan bi süre sonra olayın canlı şahidi olarak +cesaretle dışarıdan (otomasyon şirketlerinden) pek çok iş alabilir kendi ismini tanıtabilirsin sayın ksenon.yalnız çalıştığın bolge onemli.
kolay gelsin, şimdiden tebrik ederim.
 
ben lise mezunuyum sana pek faydam dokunmaz ama genede sana şöyle söyleyim kendine güvenin varsa her konuda başarılı olursun.ben tek başıma çalışıyorum ve elektrik elektronik üzerinde elimden geldiği kadar başarılıyım.
 
tek başına olur bunlar ama çok bilgi sahibi oman lazım ve yanında en azından bir asistan olması lazım
 
arastırma yaparakmı geldın bulundugun konuma gokcan?
 
arkadaşlar , yanıtlarınızı görmemişim teşekkür ederim..
Söylediklerinizden anlladığım kadarıyla yapılmıcak iş değil .. Sanırım ,konuya hakim olmak bi şekilde en önemliisi. Peki tek başına çalışan arkadaşlar hangi alanda daha çok otomasyon alanında mı yoksa daha çok elektrik işlerinde mi?
Çalışacağın şehirin önemli olduğunu söylemiş digital tech . İzmir'de yapıcam bu işi . Sanırım İzmir'den beklediğimi bulabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst