Technics Rs Tr 575 tuş sorunu.

Ayhan_07

Üye
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
48
Technics kasetçaların tuşları bazen saçmalıyor,şöyle ki play tuşuna basıyorum ileri ya da geri sarma çalışıyor.Ya da kapak açma tuşuna basıyorum rec moduna geçiyor yani kendi kendine bişeyler yapıyor.Komutu aldıktan sonra çalmasında sorun yok,sebebi ne olabilir?
 
Merhaba. Sıkıntılı olan kaset biriminin basmalı (Elle kumandalı) tüm tuşlarını bağlı bulundukları ortak mil üzerindeki yerilerinden söküp iyi bir temzilik ve iyi bir alıştırmayla (Söküp, az yağlayıp yerine konulduktan sonra) elle yapılan ileri - geri alma tuş egzersizleriyle, yani çok çeşitli fonksiyonları ardı ardına kullanıp alıştırarak bu sıkıntıyı aşabilirsiniz. Eski, büyük boy müzik setimde (Tek kaset-çalarlı) bu türden sıkıntıları bu tür bakımlar ve bazı alıştırmalarla sürekli olarak da çözebilmiştim. Direk elektronik kaynaklı değildir, ancak mekanik-elektrik veya mekanik-elektronik kaynaklı, dolaylı yollardan olan bir sıkıntıdır. Parça değişilmeyi gerektirmiyor. Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim cevap için.Az biraz bilgim var elektronik tamiratından ama kasetçaları sökersem geri toplayabilir miyim o konuda emin değilim.Şu piyasada satılan temizlik spreyleri var,sökmeden tuşların aralarındaki boşluktan sıksam acaba bir zararı olur mu,fayda sağlar mı?
 
Fayda sağlamaz, tuşu yenilemelisin, bazı tuşlar 2x2cm ama buton 5x5mm sprey içine işleyemez. Metal zar zamanla arklamadan dolayı direnç etkisi gösterip belli omaja ulaşır burdan da teybin işlemcisine gerekli komut olarak farklı tuş bilgisi gitmiş gibi olur ve teyp saçmalar.
 
Merhaba
Technics RS-TR575 kasetçalarımda sorun vardı. Auto reverse özelliği çalımıyordu ve counter yavaş çalışıyordu. Anladığım kadarıyla motor kayışını değiştirmem gerek ancak mekanik kısmını bir türlü sökemedim. Bu kısmı nasıl sökebilirim ve orijinal kayışı bulabilr miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst