Mevzuata engel bir durum görmüyorum. Zaten trafo kabin içinde olduğu için iş güvenliğine aykırı durum da yok. İçinde Trafo da olmayabilir KÖK hücresi olabilir.
TEDAŞ TEKNİK ŞARTNAMESİNDE BÖYLE ŞEYLER BULDUM..
1. TEDAŞ “Elektrik Dağıtım Tesisleri Genel Teknik Şartnamesi” Kaynak: TEDAŞ Genel Müdürlüğü — Elektrik Dağıtım Tesisleri Genel Teknik Şartnamesi, 2022 revizyonu Madde 4.6.4 – Trafo Binaları ve Hücreleri Arası Mesafe “Trafo binaları; bina, işyeri veya insanların sürekli bulunduğu yerlerden en az 3 metre uzaklıkta tesis edilir. Kapı veya havalandırma menfezi karşısında olması durumunda bu mesafe 5 metreye çıkarılır. Eğer arada yangına dayanıklı betonarme duvar bulunuyorsa, bu mesafe 2 metreye kadar indirilebilir.”

Yani, trafo binası veya OG hücresi varsa, 3 m zorunlu, 5 m önerilen mesafedir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Madde 35 – Trafo Merkezleri ve Panoların Yerleşimi “Trafo ve OG hücreleri, konut, işyeri ve benzeri binalardan uygun güvenlik mesafesinde tesis edilir. Bu mesafe, tesisin tipine göre TEDAŞ teknik şartnamelerinde belirtilen asgari 3 metreden az olamaz.”

Bu yönetmelik, yasal dayanağı oluşturur. TEDAŞ şartnamesine atıfta bulunur.
--------------------------------------------------------------------------------
3. TS EN 61936-1 Standardı Türk Standardı – Güç Tesisleri için Genel Kurallar (Türk Standardları Enstitüsü – 2020 versiyonu) Madde 6.3.3 – Binalardan Uzaklıklar “OG ve AG tesisleri, insanların bulunduğu binalara en az 3 m mesafede konumlandırılmalıdır. Eğer trafo beton hücre içinde ise ve duvar yangına dayanıklıysa, bu mesafe 2 m olabilir.”

Bu, uluslararası IEC 61936-1 standardının Türk uyarlamasıdır.
-----------------------------------------------------------
BUNLARI KULLANIP MAHKEME YOLUNA BAŞVURABILIR MİYİM EBRU HANIM?