Tavan Borusu ile Duvar Borusu hakkında soru ( Temel bir soru )

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
slm abiler. Bazı temel sorularım olacaktı cevaplarsanız sevinirim.

1) Sigortalardan '' prizler için '' her odaya tavandan boru atılıyor. Bu boru odadaki buat'a kadar gidiyor. Bu tavan borusu... Buattanda prize kadar inen boru duvar borusu değil mi? Eğer öyleyse Tavan borusu 18'lik duvar borusu 14'lük deniyor. Fakat: Priz linyeside ve buattan sonraki sortiside 2.5 mm2' kablo kesitli olduğundan neden boru çapları farklı ?

2) Sonra sigortadan armatürler ve anahtarlar için boru gelmesi lazım herhalde. Sigortadan yine odalara prizden farklı olarak boru atılıyor. Bu boru yine odadaki buat'a gidiyor. Bu tavan borusu... Buattan anahtara ve armatüre boru atılıyorsa bunlar ne borusu duvar borusu mu?

Bana bu duvar borusu ve tavan borusunun nereden başlayıp nerede sonlandığını ve boru çapları kaçlık olduğunu söylerseniz süper olur. Tek kafama takılan konu bu çünkü ???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tavan borusu 18'lik duvar borusu 14'lük deniyor. Fakat: Priz linyeside ve buattan sonraki sortiside 2.5 mm2' kablo kesitli olduğundan neden boru çapları farklı ?
yanlış kanı. 14lük tavan borusu da var 14lük duvar borusu da var
18lik tavan borusu da var 18lik duvar borusu da var.
boruların içinden geçen kablo sayıları ve çaplarına göre boru çaplarının çizelgesi iç tesisler yönetmeliğinde vardır.

betona gömülenler tavan borusu . duvar kırarak döşenenler duvar borusu. duvar boruları tavan borularına göre biraz daha esnek olur. ama hem duvar hem de beton için tavan borusu da kullanabilirsiniz.
 
Sigortadan odalara giden atlama borusu dedikleri boru tavan borusu buata kadar gidiyor hatta bu boru tavan borusu ve lambalara giden boruda öyle...

buattan anahtara ve prizlere inen boruda duvar borusu mu onu sormak istemiştim..
 
Sigortadan odalara giden atlama borusu dedikleri boru tavan borusu buata kadar gidiyor hatta bu boru tavan borusu ve lambalara giden boruda öyle...

buattan anahtara ve prizlere inen boruda duvar borusu mu onu sormak istemiştim..
evet
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst