Tarımsal Amaçlı Otomasyon Sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mustii54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mustii54

Üye
Tarımsal Alanlarda kullanım amacıyla yeni bir projeye başlıyorum. Hibrit bir sistem olacak sim800l tabanlı şebeke sinyaline göre offline (sms) ve online (bulut tabanlı) olmak üzere 2 modda çalışacak. İstenilen tarihe göre veya sensör verilerine göre otomasyon kurularak sulama yapılabilecek haftalık veya günlük periyotlar şeklinde ayarlanabilecek.
Otomatik şekilde aydınlatmaları açıp kapayacak.
tarla/bağ/bahçe de 4 farklı noktadan toprağın sıcaklık ve nem ölçümü yapacak (ds18b20/Kapasitif sensör).
Dht11 ile hava durumu ölçümü yapacak
Yağmur sensörü ile yağmur yağma durumunu takip ederek otomatik sulama duracak ve cihaz sahibine bilgi verecek .
2 adet motor çalıştıracak .2 adet aydınlatma çıkışı olacak .12v akü grubu olacak voltaj takibi ile şebeke durumuna göre akü grubunu bypass edicek.
Bu projeye eklemem gereken veyahut düzeltmem gereken şeyler varsa akıl verebilecek ustalarımdan fikir bekliyorum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• 20251029_201717.webp
    20251029_201717.webp
    222.2 KB · Görüntüleme: 33
Kamera da ilave edilebilir. Böyle bir cihazın çalınma riski de olacaktır.

Kamera da ilave edilebilir. Böyle bir cihazın çalınma riski de olacaktır.
Güvenlik kamera sistemi kurulması zorunlu zaten ancak ben sistemime entegre edersem sim800l nin gücü yetmeyecektir (esp32cam den bahsediyorum) bu yüzden ayrı bir sistem kurulmalı

DS18B20'ler tek hattan okunabilir.
Değerli fikriniz için teşekürler. Bu bilgiye sahibim
1 modül arızalanırsa diğerlerinede hasar verebilir veya ortak pin arızalanabilir 4 pine yaymamın amacı pin arızası durumunda diğer 3 ü referans alarak otomasyon sisteminin devre dışı kalmamasını sağlamak

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,240
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri