Talep Tarafı Yönetimi

veemre

Üye
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Talep tarafı yönetimi nam-ı diyar demand side management(dsm) ile ilgili bir araştırma yapıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi?
Konuyla ilgili pek fazla Türkçe kaynak zaten yok. Ieee den indirdiğim makaleleri okuyorum. Elektrik talebinin düşürülmesi, tasarrufun sağlanması, sayaçlar için tarife sistemleri oluşturulması gibi bilgiler var. Bi de daha anlam veremediğim yük kaydırılması( load shifting). Şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu işten anlayan kimse yok mu arkadaşlar? Load shifting i de öğrendik. Aşırı yüklenilen saatleri belirleyerek bu saatlerdeki yük talebini başka zamanlara kaydırmakmış. Şebekeye az yüklenilen bi zamana indirimli fiyattan tarife uygulayarak uygulanabilir. talep tarafı yönetiminde amaç yeni santral veya yeni sistem maliyetlerinin yüksekliğinden kurtulmak ve artan enerji talebini mümkün olduğunca erteleyebilmekmiş. zaten yeni bi tesisin kurulumu hem zaman olarak hem de maliyet olarak büyük bi külfet demek. Bunu sağlamak içinde florasan yerine kompakt florasan lambaların kullanılması, akıllı sayaçlardaki gibi uygulamalarla aşırı yüklenilen saatlerdeki elektrik talebini düşürmek için şebekeye az yüklenilen saatlere indirimli fiyat uygulanması, a enerji sınıfı beyaz eşyaların kullanılması, ani yüksek akımlar çeken elektrikli su ısıtıcılar gibi cihazlar yerine güneş enerjili cihazlarla su ısıtılması gibi önlemler bu konunun içeriğiymiş. Daha ayrıntılı bilgisi olan paylaşırsa hem ben araştırmamı genişletirim hem de bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst