Takım Sıfırlama Aparatı (Yaylı)

canerten

Paylaşımcı üye
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
1,526
Puanları
106
Yıl olmuş 2018 halen yaysız düz aluminyum sıfırlama aparatını kullanıyorum. Haliyle zamanla o aluminyum yüzey darbeleniyor ve yeniden tarayıp ayarları değiştiriyorum.(aslında değiştirmiyorum) Tabi bir de ucu sıfırlamak için yanaştırma sonra en yavaş hızda değdirme vs.

Vel hasıl eldeki malzemelerle şöyle yaylı birşey yapmak için çizim yaptım. Şöyle bir sorunum var. Tablam yamuk. 25mm çapında uç sıfırlamamda gerekebiliyor. Haliyle bu zamazingodaki aluminyumu takılıyken taratmam gerekiyor. Fakat sadece yay baskısı ile yapılamayacağında şöyle bir çözüm ürettim. Çnce alttaki parça yerine bağlanır. Sonra alt parçanın üst kısmı taranır. Tabla gönyesine gelmiş olur. Böyle üzerine bağlanan aluminyum bu gönyeden olur. Fikirlenisizi alabilir miyim?

zero_touch_plate_v5.png
 
Bağlanacak zemini düzleyip sabitlenebilir. Tablayı komple düzeltmedikten sonra bu işlemler çok işe yaramayabilir.
 
O da geldi aklıma ufak bir parça yapayım. Üzerine sabitleyeyim bunu. Ama aynı şey. En alttaki parçanın vida deliklieri olan üst yüzeyini yerinde iken tarayacağım. Direk tabla ile aynı konumda olacak. Tablam yamuk ama mengenelerim düz. Sıfırlamayı mengene ve bu parça arasında yapıyorum.
 
Hocam alüminyum yüzeyin aşınması çok kolay olmaması lazım, fazla mı iniyor veya hızlıysa. Tek sorun buysa Çelik plaka kullanılabilir. Yok daha prof olsunsa hassas bir buton veya proximity sensör daha isabetli olur bence. Ki sensör uzmanı 2 üst mesajda yazmış
 
Hızlı değil de arada bindirdik filan işte o sebeple.. Yüksek malzeme bulamadım. Kompakt levhadan çift kat yapacağım herhalde. Ne ike birbirine yapışır bu kompakt levha acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst