Taşınabilir sıcak hava tabancası

thyfly

Üye
Katılım
20 May 2012
Mesajlar
19
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar

Cok gerekli olan bir alete ihtiyacimiz var.isimiz geregi tasinabilir bir sicak hava tabancasi yapmak istiyoruz.boyut yada hafiflik onemli degil.akuler icin bir canta dahi yapabiliriz.onemli olan kablosuz tasinabilir olmasi.
Fakat elektrik bilgi eksikligimiz biraz engel.nasil bir rezistans kullanabiliriz.akuler nasil ve kaclik olmali.
Yardimci olacak birileri olursa
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yani şarzlı sıcak hava tabancası diyorsun, biraz zor birşey istiyorsun yapılabilir mi? yapılabilir verim konusu tartışılır, ısıtacağın şey ne bilmiyorum ama gazlı havya, pürmüz kullanman daha kolay ve ekonomik olur.
 
Sizin bu yapmayı düşündüğünüz cihaz eğer saç kurutma makinasının yandan modiye yemiş hali gibi olacaksa 2000 W dan aşağı inverter bu durumu kurtarmaz . Bu kadar büyük inverteri de bunları besleyecek aküleri de çantada falan toplu olarak gezdiremezsiniz bence .
 
150-200 derece sicaklik verse, 20-25 dk calissa yeter bize.bu aleti epoksi dolgu kurutmada kullanicaz.noktasal dolgular yuzeysel degil.

Mesela 220 ile calisan normal bildigimiz sac kurutma makknesinin icini sokup onlarin yerine fan icin dc motor ve sisteme uygun rezistans koyup halletmeyi dusunduk.
O kdr imkansiz mi acaba?
 
normal bir sıcak hava tabancası 2000 wat en azından bendeki boya yakmadan pvc ısıtmaya bir çok yerde kullandım, arkadaşım da oto camına film kaplamada kullanıyor. en az 3000 watt inverter lazım, 20 dakika için kamyon aküsü gibi büyük akü hayal edin gazlı pürmüz havya sizin için daha kolay diye kafamdan geçiyor kullanacağınız yer (açık, kapalı havalandırması var mı? epoksi diyorsun yangın teklikesi oluşturur mu) çok önemli. daha çok açıklama daha çok veri daha uygun ve pratik çözümlere ulaştırır bizi. yanıcı maddelerin yanında sigara bile içilmezken beni gzalı pürmüz kullan demem saçma olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst