Türkmenistan yeni yıla enerji atağıyla giriyor

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Güney Yolöten sahasındaki doğal gaz yataklarının üretime açılması için yabancı şirketlerle 9.7 milyarlık dev anlaşmaya imza attı.



TÜRKMENİSTAN hükümeti, Güney Yolöten sahasındaki doğal gaz yataklarının üretime açılması için yabancı şirketlerle 9.7 milyarlık dev anlaşmaya imza attı. Ülkenin güneyinde yer alan Güney Yolöten-Osman doğal gaz yatağında arama, sondaj ve arıtma tesisleri için Türkmengaz Devlet Kurumu tarafından açılan ihaleleri Çin'in Chuanding Drilling Engineering Company Limited (CNPC) Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Petrofac International, yine BAE'nin Gulf Oil and Gas FZE ve Güney Kore'nin LG International Corporation ve Hyundai Engineering Co., LTD konsorsiyumu kazandı. Bu şirketlerle varılan anlaşmalar Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından da onaylandı.



14 TRİLYON $'LIK REZERV

Türkmenistan Güney Yolöten-Osman doğal gaz yatağındaki çalışmalara büyük önem veriyor. Devesa Devletabada doğal gaz yatağından sonra ülkede bulunan en büyük gaz yatağının rezervi tespiti için daha önce İngiliz Gaffney Cline and Associates şirketi ççalışma yapmış ve yatağın yaklaşık 14 trilyon dolarlık doğal gaza rezervi bulunduğu açıklanmıştı. 2010'a enerji atağıyla giren Türkmenistan 14 Aralık'ta 40 milyar metre küp doğal gaz sevkiyat kapasitesine sahip Çin boru hattını açtı.


Alıntıdır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst