Tüm marka ups ler bozuluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Under Ground
hocam iyide bence en iyisi ups almamak o zaman elektirk kesilirse kesilsin artık çünkü online ups leri şimdi araştırdım yani bu düzensiz voltajlarda onlarada akü dayanmayacak günde 20 kere voltaj düşse zaten akü 7 saatte şarj oluyor 5.kesintide aküde yeterli güç bile kalmayacak binlerce tl sürekli akü almak gerekecek
Sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor o cihazlar. Derdinizin çaresi budur. İstediği kadarda gitsin gelsin, azalsın çoğalsın. Bir cacık olmaz aküsüne de kendisine de.

Ben tam anlatamadım ki
Şimdi şöyle izah edeyim ups 850va kullandığım bilgisayar tam kapasite yükte bile olsa taş çatlasa 200 watt güç çekiyor hatta ups in çıkışına hiç cihaz bağlamasam bile sadece fişe taksam ve düğmesi açık olsa bile voltaj düştüğünde ups hemen uyarı sesiyle birlikte aküye geçiyor yani böyle olmaması lazım yabancı forumları araştırdım kalitesiz devre kartına sahip ups ler böyle yapabiliyormuş çünkü kısa sürede şebeke gücüne geçmesi lazım olmazsa akü zaten tam kapasite 5 dk çalıştırıyor bilgisayarı dolması 8 saat sürüyor ikide bir zırt pırt böyle olursa aküye bir cacık olmaz olur mu?En basitinden ikinci kesintide güç bile kalmıyor ne anladım bu işten ecde elektirk var ups tak diye bilgisayarı kapatıyor.

Sisteminizde sorun var.
servo regülatör zaten var binada.Demek istediğim bu ups voltaj işine neden karışıyor sadece elektrik gittiğinde devreye girse benim işimi görecek amacım 1dk içinde güvenli şekilde bilgisayarı kapatmak.Galiba kalitesiz oldukları için böyle oluyor voltaj dalgalandıgında tıkırtı benzeri ses yapmaya ve aküye geçmeye başlıyor

Eğer servo regülatör varsa voltaj sorununuz olmaması lazım.

Bu durumda da Elektrik kesintilerinde elinizdeki ups bilgisayarı kapatana kadar işinizi görür.

Regülatörde voltajı sabitler.

Sorunun başı regülatörünüz düzgün çalışmıyor.

Ben tam anlatamadım ki
Şimdi şöyle izah edeyim ups 850va kullandığım bilgisayar tam kapasite yükte bile olsa taş çatlasa 200 watt güç çekiyor hatta ups in çıkışına hiç cihaz bağlamasam bile sadece fişe taksam ve düğmesi açık olsa bile voltaj düştüğünde ups hemen uyarı sesiyle birlikte aküye geçiyor yani böyle olmaması lazım yabancı forumları araştırdım kalitesiz devre kartına sahip ups ler böyle yapabiliyormuş çünkü kısa sürede şebeke gücüne geçmesi lazım olmazsa akü zaten tam kapasite 5 dk çalıştırıyor bilgisayarı dolması 8 saat sürüyor ikide bir zırt pırt böyle olursa aküye bir cacık olmaz olur mu?En basitinden ikinci kesintide güç bile kalmıyor ne anladım bu işten ecde elektirk var ups tak diye bilgisayarı kapatıyor.
Beni anlamadın ya ben ona yanıyorum diye bir şarkı vardı 35 sene önce.

Burası neresi?
Gerilim/voltaj neden düşüyor?
Sorun regülatörden mi kaynaklı?
Ne tür bir regülatör?
Etrafta yüksek güç çeken bir cihaz, motor, asansör var mı?
Şebeke monofaze mi trifaze mi?
Sorun yapan ups/kesintisiz güç kaynağının bağlı olduğu faz değiştirilmiş mi?

Yani teşhis ve tespit etmeden tedavi nasıl olacak!?

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,414
Son üye
mstfcyln05

Yeni konular

Geri