surucu plc ıle baglantısı

tayfunsun

Üye
Katılım
9 May 2018
Mesajlar
127
Puanları
1
arkasalar merhaba benım plc ıle surucu haberlesmesınde eksıgım var hatta sıfırım ,normal surucu plc olmadan ıstedım sekılde baglar parametre ayarlarını yaparım .plc de cızıyorum suan ıcın uafak tefek projelerım var ama surucusuz tabıkı .fırmada surucude arıza oldunda kalıyorum cunku plc ıle haberlestınde ekstra kablolar var termınalde ...calıstırma durdurma tm onu anlıyorum fakat..ısın ıcıne fren , ve dıger kalolar gırınce eksıklıgımı hıssedıyorum ,bırde her surucunun pdf i farklı olunca ve pdf ler karısık olunca gercekten zorlanıyorum .bu konu hakkında yardım yada onerı verecek arkadslara tesekkur ederım ..bu konu yu ogrenmek ıstıyorum daha sonra kullandıgım delta plc de o kısıma gecmeyı arzuluyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tayfunsun Merhabalar;
Sürücü plc ile iki türlü kontrol edilebilir birincisi sizin plc siz de yaptığınız gibi sürücü kontrol terminallerine dijital ve analog sinyaller gönderilerek ,böyle çalışma sisteminde plc makinanın başka verilerini de okur prosesin ihtiyacına göre sürücü terminallerine sinyal gönderir böyle kullanımda terminallere siz buton üzerinden değilde plc çıkış üzerinden sinyal gönderirsiniz ,yine analog referans sinyalini de potansiyometre üzerinden değilde plc analog kartından gönderirsiniz.
Diğer plc ile sürücü kullanımı ise haberleşme üzerinden bu sistemde sürücü terminallerine analog veya dijital sinyal göndermeye gerek kalmaz sürücünün kontrol registırına haberleşme kanalı ile direk veri yazılır,haberleşme sistemi modbus rtu,profibus,can,profinet,modbus TCP, olabilir.
Sizin mevcut yapı hakkında bilgi verirseniz daha işinize yarar paylaşımlar bulabilir siniz.

Kolay Gelsin
 
oncelıkle vakıt ayırdıgın ız ıcın tesekkurler,bızım mevcut yapı derken bazı makınaların panosunda epey surucu var ıste.en az 10 tane var bır panoda halıyle. hepsıde plc den kontrol edılıyor.bende bılgı sahıbı olmadıgımdan ogrenmek ıstıyorum eger vaktınız olursa... modbus rtu,profibus,can,profinet,modbus TCP, bırde rs 485 oncelıkle bunları ogrenerek baslamak gereklı sanırım bunlar nedır ne ıse yarar
 
Tayfunsun Merhabalar;
Modbus rtu ,ve profibus, can rs485 tabanlı haberleşme sistemidir aslında üçüde rs 485 üzerinden haberleşme kullanır,sadece mesaj ve protokol tipi farklıdır.
Modbus TCP , modbus RT' nun net versiyonu ,Profinet ise Profibus'ın net versiyonudur, Modbus,tcp ve profinet TCP_IP alt yapıyı kullanırlar.
RS 485 sistemleri genelde bir master ve diğer slave cihazlar ile haberleşirler,TCP sisteminde ise server client mimarisi kullanılır biraz daha esnek ve uygulama kolaylığı var.
Ancak Modbus RTU ile modbus TCP aynı mesaj yapısını ve okuma yazma şekli aynı şekildedir.
Profibus ile profinet yine aynı keza.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst