Su sebili soğutma haznesini de ısıtıyor

Eyong

Üye
Katılım
30 Ara 2016
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde artık içinden kirlilik parçacıkları dökülen sebili sökmeye karar verdim. Çok daha önce de detaylı ca söküp su kaçıran kazan ek yerlerini oto radyatörcüde kaynak yaptırıp toplamıştım.

Bu sefer o kadar detaylı da sökmedim, sadece hortumlarını söküp temizledim ve geri topladım.

Fakat ısıtmayı açınca, altta ısıtma kazanı ısındıktan sonra yukarıdaki suyu da ısıtıyor. Ne daha önce ne de şimdiki sökümde alttaki kazan ile üstteki kazanı birbirinden ayıran bir çekvalf ya da benzeri bir şeye denk gelmedim.

Normal şartlarda su yukarıdan aşağıya, aşağıdaki kazana alttan giriyor her sebildeki gibi, sonra ısıtma kazanının üstünden suyu veriyor.

Yani ısınan su alttaki su girişinden başlayarak yukarı doğru çıkıp yukarıdaki kazanı da ısıtıyor. Mantıken bunu engellemek için bir çekvalf ya da çalpara benzeri bir sistem olmalı, ama böyle bir şey görmedim de anlayamadım da.

Bilgisi olanlar vardır belki, neden olabilir?
 
ısıtıcı rezistansın belli bir sıcaklıkta devre dışı kalması gerekiyor. Bu ısıtıcı devre dışı kalmıyorsa soğuk hazenyide ısıtacak kadar ısınıyor olabilir. Termostat bağlantısı kontrol etmenizi öneririm.
 
ısıtıcı rezistansın belli bir sıcaklıkta devre dışı kalması gerekiyor. Bu ısıtıcı devre dışı kalmıyorsa soğuk hazenyide ısıtacak kadar ısınıyor olabilir. Termostat bağlantısı kontrol etmenizi öneririm.

Cevabınız için teşekkürler, ama rezistans sürekli çalışmıyor, ısındıktan sonra kapanıyor.
 
Sıcak su deposu delik. Yada sıcak su hattı soğuğa karışıyor
 
sil.png

hortum üzerinde çekvalf var.
 
Valla Allah razı olsun, aynı videoyu ben de izlemiştim ama hiç farketmedim. Demek ki bu söküşümde değil de yıllar önce söktüğümde takmadım ben o çekvalfi!
En iyi usta parça artıran ustadır.:)

Bir kaç sene önce Yeti aracımın fonksiyonel silecek kumanda kolunun çıkmasını bulamayınca acaba nasıl çalışıyor diye söktüm, içinde 110, 120, 330 ohm gibi birbirinin katları dirençler görmüştüm. Ben de 110 ve 120 ohm direnci birer butonla bağlayıp kolu etkinleştirdim. Sonuç wag grubun 3 buton/tuşla yaptığı işi iki tuşla yapmış oldum. Anladığım kadarıyla ve kendi yorumumla Canbus protokolu aynı kablo üzerinden direnç değerlerine göre birden fazla işlevi iletebiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst