Su motoru güç ayarı

laika

Üye
Katılım
2 Eyl 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
27
Selamlar, 3 raflı her rafta bir kanal olan bir hidroponik dikey tarım kuruyorum. Elimde 220v 100w'lık bir motor var (https://www.akakce.com/siparis/?p=734282515&ref=akakce&v=1.25.4&z=125). Ancak bu motor sistemi çok hızlı dolduruyor ve taşmaya sebep oluyor. Araştırma yaparken 220v 4000w'lık voltaj regülatörleri olduğunu gördüm. (https://www.gittigidiyor.com/ev-ele...-voltaj-regulatoru-220v-scr-pwm_pdp_579283495) Bu regülatörü motoruma bağlasam gücünü düşürebilir miyim? Ya da başka önerebileceğiniz bir sistem var mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
motorun gücünü düşürmek bana mantıklı gelmedi, sıvı karışımı olan havuza bypass sistemi kurup çıkışı da vana ile düzenlersin. ben öyle yapmıştım. bypass motorunu normal güçte çalıştırırken, sisteme verdiğin suyun debisini de ayarlarsın.
 
motorun gücünü düşürmek bana mantıklı gelmedi, sıvı karışımı olan havuza bypass sistemi kurup çıkışı da vana ile düzenlersin. ben öyle yapmıştım. bypass motorunu normal güçte çalıştırırken, sisteme verdiğin suyun debisini de ayarlarsın.
Cevabınız için teşekkürler. Söylediğiniz sistemin örnek bir şeması ya da görseli var mı acaba? Ek olarak motorun gücünü ayarlayabilmeyi şundan da istiyorum. Örneğin gelecekte daha farklı borularda ve kanallarda da yine aynı motoru kullanabilirim, sadece regülatör ile ayarlama yaparım diye düşündüm.
 
bak onlarca yıl hatchery de çalıştım suyun debisini motorun gücü değiştirerek değil her zaman bypass yaparak vanalarla ayarladık. deponun üzerinde motor emiş borusu dipte çıkış suyuna 2 tane vana biri depoya biri sisteme suyun debisini sen ayarlıyorsun.
 
ha bu arada senin link verdiğin motor 100 watt biz 3 tane 30 kW motor kullanıyorduk 2si daimi çalışıyordu biri acil durum yedekti. aradaki küçük motorları (daha doğrusu pompaları) saymıyorum. sistemi çözemeyen Türk mühendisler için yaptığım çalışmayı sadece bir vana ile kurtardım. eğer araya vanayı koymasaydım sistem tamamen çökerdi. sistem ayrı şey, milliyetçilik ayrı. fransızların kurduğu sistem üzerine sistem tanımam. 2 ayrı sera 2 ayrı sistem ve 2 tane 30 kW motor pompa sisteme yetiyor. acil durumda(elektrik kesildi) sadece 1 tane sadece jeneratör ile 30 kW sistem acil destek olarak çalışıyordu. ve 24 saatte hiç bir kayıp yaşamıyorduk. yıllık 500-600 bin yavru balık üretiyorduk. ve sizin o cumhuriyetçi dediğiniz nerdeyse nazi olan fransızlara Türkçe öğrettim. te kelime fransızca öğrenmeden(küfürler hariç)I
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,028
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst