Step7 de yazılmış programı S5 de çalıştırabilirmiyiz?

Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Simatic S7de yazılmış programı,siemens S5 tipi plclerde çalıştırabilirmiyiz?...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Çalıştıramazsın. S5'e yüklenen programların uzantısı S5D'dir. Ama S7'nin böylebir uzantılı dosyası yoktur. Ayrıca S7'de Merker Kullanırsın. S5'de Flag. S7 data bloklar byte tabanlıdır. S5 data bloklar word tabanlıdır. S7 programı s5 (Step5) program üzerinde yukarıdaki farklılıkları dikkate alarak yeniden yazarsan çalışır.
 
Arkadaşlar yanlış bilgilendirmeyelim. nedir marker, flag, mlag....
Arkadaşım direkt olarak elbetteki s5 programını kullanman mümkün değil. Ancak Step7 programının s5 to s7 konvert özelliği vardır. Bununla yapabilirsin ama özel blokarda ara sıra takılabiliyor program uzun değilse tek tek çevirmek daha mantıklı.
Kolay gelsin.
 
Bunun neresinde yanlışlık var . Arkadaş S5 den S7 ye converti sormuyor. S7 programı s5'e yükleyebilirmiyim diye soruyor. Bizde anlatıyoruz. Yanlışlık bunun neresinde. Siemens dahili elemanlara s5 te flag demiş S7 de marker demiş. Yanlış bilgilendirme yok.
 
S5ten S7 ye konvert nasıl yapılıyor...yardımlarınız için çok teşekkürler....
 
Başlat yada Start/Simatic/Step7/Converting s5 files/File/Open
s5d dosyanı seç
yanlız program kompleks ise bazı blokları çeviremeyebilir, yada eksik çevirebilir.
Kolay gelsin.
 
teşekkür ederim yalnız ben bendeki step 7de conveti bulamadım...versiyon step 7 microwin 3.1.6 bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba ....kaynaklanıyorsa hangi verisyonu yüklemem gerek...
 
Convert olayı Simatic manager için geçerli.Yani S7-300 için
 
Sen micro/WIN kullanıyorsuuun. :D S7 dediğin için. Step7 üzerinden gittik. s7-200 de malesef böyle bir şansın yok. En azından siemens sunmuyor.
 
s7-200 le s5 komut dili alakasız şeyler.baştan yazman gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst