Step Motor ile Dolum Aparati?

ahmetabi2

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

bir makine üzerinde bir dolum aparati tasarliyoruz. Bu aparata biz step motorla adim vererek hassas dolum yaptirmak istiyoruz. Bunun kontrolunu PLC ile yaparak, hem baslangicini sensör ile saglamak, hemde dolum yani adimlar tamamlaninca baska bir uyari ile sonraki adima gecmesini saglamak istiyoruz.

Burada motordan ihtiyacimiz olan kuvvet en az 8 Nm ve bu kuvvetin 300 devir/dakika da saglanmasi gerekiyor. Bunun icin 12,5 Nm lik bir step motor baktim. hobbycnc.eu adresinde 250 TL + KDV onun haricinde bu motoru istedigimiz özelliklerde, istedigimiz, önceden belirledigimiz adim sayisinda döndürebilecegimiz islemi istedigimiz kriterlere uygun olarak saglamak mümkün mü? Birde buna en uygun cözüm bumudur acaba? Yani Step olursa 250 motor + 250 sürücü + 150 PLC CPU dedigimizde 600-700 tl KDV siz bir fiyata geliyor maliyet.

Bunu en uygun bu kombinasyonla mi saglariz ve istedigimizi bu kombinasyonla yapabilirmiyiz?

Yardimci olabilecek arkadaslara cok tesekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet yapılabılınır step motor ıle dolum yapmdım
ben ıstersen plc programını yazabılırım ( parası ıle )
 
Cevabiniz icin tesekkürler.

Teknik olarak 12 Nm lik motordan 300 devir/dakika da 8 nm kuvvet alabilirmiyiz peki?
Biraz teknik olarak yukarisini irdelemede yardimci olabilecek arkadas varmi acaba?
 
dolum derken sıvımı katımı belırtmemışsın bende hazır loadcellı dolum sistemı var pik le yazdım benım hazır olan bır vatandaş zeytınyağı dolum makınasında kullanacaktı yaptırdı sanırım işinı devrettı veya kapattı benden cıhaz almadı elımde hazır çalışması altta loadcell olduğu tabla uzerıne dolum yapılacak kap koyulduğunda boş kabın darasını alıyor sensor uygun pozısyondaysa vanayı açıyor kap ıstenılen ağirlığa ulaşınca vanayı kapatıyor
 
Sistemde benzer olucak ancak arkadasim burada farkli bir uygulama yapicak sanirim. Benden sadece bilgi arastirmami istedi. Kendisi bana bir kac parametre verdi, yukarida yazdigim sekilde. Kuvvet yüksek oldugu icin motor kuvvetli bir motor olacak yukarida belirttigim gibi ancak, ögrenmek istedigim seyler iste teknik olarak mümkünati.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst