Sosyal medya nın çarpıtma haberlerine örnek aselsan israil'e satıldımı ? :)

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
[h=1]Aselsan İsrail'e mi satıldı[/h]02 Haz 2012 15:11 Samanyolu HaberASELSAN'ın yüzde 51 oranındaki hissesinin İsrailli bir şirkete satıldığı haberi sosyal medyayı karıştırdı.

194975_aselsan.jpg

Türkiye'nin en önemli askeri teknoloji üretici şirketlerinden ASELSAN'ın hisselerinin İsrailli bir şirkete satıldığı haberi Twitter ve Facebook üzerinden ışık hızında yayıldı. Konuyla ilgili Savunma Sanayi Müsteşarı'yla görüşen Bakan Egemen Bağış iddiaların asılsız olduğunu duyurdu

ISRAEL MILITARY INDUSTRIES

Türk ordusunun teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan ASELSAN'ın, yüzde 51'inin İsrail devlet şirketi Israel Military Industries satıldığına yönelik bir mesajla internette karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Halka açık bir şirket olan Aselsan 'da gizli kapaklı bir hisse devri olması mümkün değilken, ilk olarak sosyal medyada ortaya çıkan yalan, aynı "Münir Özkul öldü" haberlerinde olduğu gibi ışık hızında yayıldı.

İSRAİLLİ DEĞİL ÜRDÜNLÜ FİRMA

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na geçen ay Aselsan tarafından Ürdün'de bir Arap şirketiyle ortak olarak yeni bir şirket kurulacağı bildirilmişti. Yeni kurulacak şirkette Aselsan'ın payının yüzde 49 olacağı şeklindeki bilgiyi evirip, çevirenler "Aselsan'ın yüzde 51'i İsrail'e satılıyor" haline dönüştürerek yeni bir internet operasyonuna imza attı.

EGEMEN BAĞIŞ YALANLADI

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Twitter üzerinden konuyla ilgili olarak "Savunma Sanayi Müsteşarımıza sordum: Aselan'ın %51'nin İsraillilere satıldığı iddiası tamamen uydurma bir palavra ve yalanmış. Bilginize" açıklamasını yaptı.
 
evet bu haberi malesef az önce bende duydum valla olurmu olur bu akp hükümetinden herşey beklenir bunlar değil miki tedaşı telekomu satıp özelleştirdiler. inşallah asparagas haberdir....
 
Canım kardeşim zanax bu haberi sosyal medyanın çarpıtma haberlerine örnek diye vermiştim.Siyasete girmeden kısadan yazayım ben hükümetimizin böyle bir iş yapacağına hiç ama hiç inanmıyorum.Sadece hocanın keçisi çalınınca hoca keçi çaldı diye haber yapan zihniyetin yeni bir numarasını yemiyoruz ,yemiyelim diye yazmıştım.Sevgi ve muhabbet ile......
 
yok artık daha neler :))) aselsanı sattın mı herseyını satmıssın demektır yalan palavra yaa
 
26954415292901258170215.jpg

Bi ara internette böyle mesajlar modaydı buda onlara benziyor...
 
Aşağı mahallede bir yalan söyledim, yukarı mahalleye çıktım, ben de inandım misali.
 
bizim yalancı coban hikayesi. Buda bilgi kirliliği :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst