Sony müzik seti ses kalitesi bozuldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan goktug59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goktug59

Üye
MHC-RV60 gövdem var. Geçen aya kadar on numara ses kalitesi vardı. Sonradan bozuldu ve sesi efektli gibi vermeye başladı. Efekt gibi derken sesin bazı vokalleri yutuluyor bastırılıyor basslar kayboluyor ve sesi yankılı gibimsi vermeye başladı. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Ayarları normal.

Tahminimce amfi katındaki kondansatörler kurumuş olabilir malum cihaz eski. Ama yine de bilgili abiden öğrenmek isterim.

Son düzenleme:
Dün cihazı çalıştırmaya çalıştığımda maalesef elektrik gelmediğini gördüm hiç açılmıyor. Biraz sağdan soldan tokat atılmış ses kalitesi yüzünden. İçini açtım fakat öyle patlak çatlak göremedim. Hala çözebilmiş değilim.

MHC-RV60 gövdem var. Geçen aya kadar on numara ses kalitesi vardı. Sonradan bozuldu ve sesi efektli gibi vermeye başladı. Efekt gibi derken sesin bazı vokalleri yutuluyor bastırılıyor basslar kayboluyor ve sesi yankılı gibimsi vermeye başladı. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Ayarları normal.

Tahminimce amfi katındaki kondansatörler kurumuş olabilir malum cihaz eski. Ama yine de bilgili abiden öğrenmek isterim.
Kondansatör kaynaklı olabilir yada güç kartında bi problem olabilir ondan kaynaklıda yapabilir. Çoğunlukla düşük frekans basları yutuyosa güç kartıda kontrol edilmeli adoptörlü ise farklı bi adoptörle denenmeli. Eğer sorun devam ediyosa ses kartı kararsız çalışıyodur. kartlar komple kontrol edilmeli ki kesine yakın cevap verebilelim. cızırtı yaparsa potanslardanda kaynaklı olabilir hatlar ve topraklama iyice kontrol edilmeli eğer cihaz komple çalışmıyosa şuan yüksek ihtimalle güç kartındandır.

Dün cihazı çalıştırmaya çalıştığımda maalesef elektrik gelmediğini gördüm hiç açılmıyor. Biraz sağdan soldan tokat atılmış ses kalitesi yüzünden. İçini açtım fakat öyle patlak çatlak göremedim. Hala çözebilmiş değilim.
Yandan tokat atmakla cihaz direk bozulmaz, ama 220 volt güç kablosunun giriş soketinde oynamaya, bir iç temassızlığa neden olmuş olabilir. Güç kablosunu çıkarıp soketine tekrar sıkıca temaslı takın. Cihaza yine elektrik girişi yoksa içindeki 220 volt şebeke girişinde cam sigorta varsa muhtemelen o gevşemiştir. Varsa öncelikle ona bakmak, eğer yanıp atmışsa yenisiyle değiştirmek sağlam ama gevşekse yeniden yerine sıkıca takmak lazımdır. Kolay gelsin.

Yandan tokat atmakla cihaz direk bozulmaz, ama 220 volt güç kablosunun giriş soketinde oynamaya, bir iç temassızlığa neden olmuş olabilir. Güç kablosunu çıkarıp soketine tekrar sıkıca temaslı takın. Cihaza yine elektrik girişi yoksa içindeki 220 volt şebeke girişinde cam sigorta varsa muhtemelen o gevşemiştir, ona bakmak atmışsa değiştirmek gevşekse yeniden yerine sıkıca takmak lazım. Kolay gelsin.
yüksek ihtimalle güç kartı kaynaklı gevşeme soğuk lehim tarzında bir sorundur diye diye düşünüyorum sigortalar ve dirençlere bakılmalı.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri