Sony müzik seti açılıp 4-5 saniye sonra kapanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öhlins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öhlins

Üye
Herkese merhaba, bir arkadaşım 6-7 senedir kullanmadığı kaldırıp kutusunda sakladığı Sony DHC-AZ5D model müzik setini hediye etti. Cihazı fişe taktığımda standby ekranı görünüyor açmak istediğimde 4-5 saniye çalıştıktan sonra kapanıp power butonu kırmızı yanıp sönerek kendini korumaya alıyor. Cihaz öncesinde çalışıyordu, uzun zaman kullanılmadığı için besleme kartındaki kondansatörleri değiştim fakat sonuç değişmedi, problem başka neyden kaynaklanıyor olabilir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-01-19-22-32-54-427_ru.yandex.disk.webp
    Screenshot_2026-01-19-22-32-54-427_ru.yandex.disk.webp
    50.6 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_2026-01-19-22-32-58-623_ru.yandex.disk.webp
    Screenshot_2026-01-19-22-32-58-623_ru.yandex.disk.webp
    55 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_2026-01-19-22-33-17-456_ru.yandex.disk.webp
    Screenshot_2026-01-19-22-33-17-456_ru.yandex.disk.webp
    51.2 KB · Görüntüleme: 17
Hayırlı olsun, yanlış eleman takmadigina eminsen hoparlör kablolarının mandal tarafında kisadevre yapmadığını kontrol et.

Hayırlı olsun, yanlış eleman takmadigina eminsen hoparlör kablolarının mandal tarafında kisadevre yapmadığını kontrol et.
Teşekkürler, kondansatörlerde sorun yok değerinde malzemeyle değiştirdim, hoparlör tarafında kısa devre yok, hoparlörle hoparlörsüz test ettim sonuç aynı. Mofsetlerde sorun olabilir mi acaba, kondansatör gibi durduğu yerde bozulacak parçalar değil diye hiç bakmadım.

Röleler de sorun olabilir.
Anakart üzerinde kılcal çatlaklar olabilir.
Aç/kapa tactile buton da arıza olabilir.
Kart üzerindeki bağlantı kabloların da temassızlık olabilir.
Vs, vs ....
Bir çok neden olabilir.
Müzik setinin marka modelini yazarsanız şeması üzerinden arızanın durumu ile ilgili bilgi edinilebilir.

Son düzenleme:
Aslında tam deginmedim fakat yanlışlıkla doğru şekilde ters kutup olarak takmış olunabilir bir iki kondansatör. Mosfet başıma gelmedi fakat statik elk ile bozulabilir denilmekte. Kontrol edip dönüş yap merak ettim sonucu.

Aslında tam deginmedim fakat yanlışlıkla doğru şekilde ters kutup olarak takmış olunabilir bir iki kondansatör. Mosfet başıma gelmedi fakat statik elk ile bozulabilir denilmekte. Kontrol edip dönüş yap merak ettim sonucu.
Pek ihtimal vermiyorum.
Ters kondansatör bağlantısında kondansatör kendisini belli eder şişer, duman çıkartır veya patlar.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri