Somachine Basic Simulator Modunda Modbus

BK000

Üye
Katılım
23 Mar 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba,

Harici bir HMI yazılımı ile modbus üzerinden haberleşmem lazım. Somachine Basic simülasyon modunda bunu yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yapabileceğim hakkında yol gösterir misiniz? Bilgisayarımda bir seri port terminal yüklü, simülasyondaki modbus kısmını bilgisayarıma bir seri port olarak tanıtabilirsem -bir yolu varsa tabii- seri port terminali ile haberleşeceğim. Haberleşmeyi yaptığımdan emin olduktan sonra HMI yazılımı üzerinde çalışacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sanmıyorum modbus fiziki bir ortam fizki donanım lazım . yolu yok değil var ama çok çok zor istersen reliance Scada yükle 25 tag ücretsiz yada citect onlarla haberleşirsin .. sıkıntı olmaz ama plclerin simulasyonlarında öle bir şey yok diye biliyorum ... çünki plc sümilatörleri sana fiziki port açmıyor . fiziki port olmadan oda olmaz ben denedim daha öönce başaramadım ne siemenste ne schneiderde ..
hmi lerin simulasyonundada durum aynı tcp olabiliyor ama rtu olmuyor .. modbus tcpde gatewaylar var ondan ötürü prk problem çıkmıyor .....
yolunu bulursanız banada haber verin simulasyondan modbus rtu haberşelmek için
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst