SolidWorks ile Plc Haberleştirmek

Mrİnn

Üye
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
Evet arkadaşlar şu anda düşündüğüm olayı sizinle paylaşmak görüşlerinizi almak istedim.Bir Scada ile plc haberleştirmeyeceğim doğru.Benim düşündüğüm olay Solidworks te tasarlayacağım bir robotu, plc ile haberleştirmek.Acaba bunu nasıl yapabilirim?

Robot kolu 30 derece döndürdüğümde hem yapmış olduğum robot kol 30 derece dönecek hemde solidworkste tasarlamış olduğum robot kol 30 derece dönecek örneğin.

Paylaştığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
solidworks ile opc server kulanılabiliyormu? bunu araştırmak lazım biraz bilgisayarı çok zorlar iyi araştırmak gerek bilgileri paylaşırsan sevinirim
 
Solidworks'un yeteneklerini pek bilmiyorum ama kaynak kodlari elinde olmadan boyle birsey entegre etmen cok zor gorunuyor. Kapali kodlu bir yazilim oldugu icin kaynak kodlarina erismen de mumkun degil.
 
Solidworks'un yeteneklerini pek bilmiyorum ama kaynak kodlari elinde olmadan boyle birsey entegre etmen cok zor gorunuyor. Kapali kodlu bir yazilim oldugu icin kaynak kodlarina erismen de mumkun degil.
Evet mesela AutoCad te command manager var fakat böyle bir uygulama solidworkste yok.Sadece çok gerekli olan bazı iconların kısayol tuşları var o kadar.Sadece bunlarla da detaylı bir şekilde program yazamam :S bu yüzden.Bilen veya fikir verebilecek birileri varsa lütfen paylaşsın.Ki sonuçta böyle bişey yapılırsa gerçekten çok güzel olacak.Piyasada 3 boyutlu bi scada yok şu anda
 
Bu dedigin bir-iki programcinin yapabilecegi birsey degil. Ornegin Solidworks Corp. gibi bir firma yapmak isterse yapabilir.
 
SolidWorks kullanıcısı olarak böyle bir yeteneği olmadığını biliyorum, çünkü solid sadece CAD programı yada SolidCAM kullanırsanız CAM programı haricen port kullanımı yada herhangi bir giriş çıkış aygıtını kullanma gibi bir yetisi yok SolidWorks'un (klavye, mouse ve dijital tablet hariç)
 
Bu dedigin bir-iki programcinin yapabilecegi birsey degil. Ornegin Solidworks Corp. gibi bir firma yapmak isterse yapabilir.
Evet bende bu şekilde düşündüm zaten ama belki bi ara yazılımla yapabiliriz diye düşündüm.Ama işte tıkandığımız nokta solidworks kaynak kodlarını bilemediğimizdir :S malesef.Neyse artık inşallah böyle bir program yapılır da daha güzel görsellik gelir sonuçta 3 boyutlu bire bir çalışma görmüş olucaz.
 
arkadaşlar okulda birebir gözümün önünde plc ile haberleşebileceğiniz istediğiniz gibi tasarımlar yapabileciğiniz bir programın varlığını öğrendim uzun araştırmalar sonunda bu programla ilgili şu anda bir kişinin tez yazdığını ve kısa zamanda bitireceğini öğrendim şimdilik sadece adını verebiliyorum gözlerimlede şahidim montaj bandını çizip plc s7-300 ile haberleştirebiliyorsunuz SolidEdge V20 veTecnomatix-Process Simulate bunların ikisi sanırım nette kolay bulabileceğimiz türden değil neyse alabilirsem videosunu alıcam en kısa zamanda
 
Bu olay SolidWorks ile değil ama yine ds ürünü olan Delmia ile zaten yapılıyor. Bir robot veya robotlu üretim hattını sanal olarak programlayabilirsiniz. İşiniz sanal ortamda bittiğinde aynı kodların gerçek dünyada da çalışabilir duruma olduğundan emin olabilirsiniz. Hatta bu amaçla PLC programlarınızı bile test edebiliyorsunuz.

DELMIA Digital Manufacturing & Production - Dassault Systèmes
 
Peki Şöyle Yapsanız olmazmı ! Şimdi Tasarımı Solidworksde tasarlayın gereken kodlar neyse not alınız ve projeji .dwg uzantılı olarak kayıtlayıp işlemi exportladığımızda AUTOCAD ortamında command manager sayesinde tasarımınızı dosyadan file up olarak ekrana getirip devam etseniz Olmazmı biraz ilerleme kaydedebilirsiniz ve kafanızdaki bazı soru işaretleri çözülmezmi ?? Benimki sadece bi görüş
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst