Solar sistem akü bağlantıları


Zaten sonuca ulaşamadığı için yardımcı olmaya çalışıyoruz, sorununu çözse yada kendi çözebilecek durumda olsa forumlardan destek almaya çalışmazdı.

Size özelden de yazdım ama hâlâ hırsla yazmaya devam ediyorsunuz, tavrınız doğru değil. Diğer konuda da keza aynı şeyi yaptınız. Aynı üslupla (sizinki gibi) yazmak zor değil, ancak doğru olanda bu değil.

Şarjdan çıkarılan akünün ilk anda kutup başı gerilimi yüksek olur. Bu yüzden kutup başı gerilimi yanıltır, yük bindirmeli testler yapılır.

Ben bu foruma neredeyse 10 yıldır üyeyim, daha öncede sizinle hiç karşılaşmadım. Son bir iki yıldır da yoğunluktan ötürü foruma giremiyordum. Bahsettiğiniz üye ben değilim.

Saygılarımla....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Akü sağlamlık durumunu alternatif olarak taş dirençlerle de kontrol edebilirsiniz. Genelde ups işiyle uğraşan arkadaşlar bu yöntemle akünün yükteki voltaj durumunu değerlendirebiliyorlar. @-Acemi- arkadaşımızın bahsettiği şeyde tam olarak bu konu. Ölü bir aküde dahi voltmetre ile rahatlıkla 12v ve üzerini görebilirsiniz. Sebebi ise voltmetrenin iç direnci düşük olduğu için sizi akü ölçümünde yanıltabilir. Yada hiç yapamadınız 12v ile çalışan araç cihazlarından (su ısıtıcı gibi) temin edebilirseniz oda size yardımcı olabilir. Çalışırken ölçüm yaparsanız, anlık olarak voltaj değerinde düşmeler oluyorsa sizin şarj olayı yalan olmuş olabilir.
 
12v 35w-55w far ampulü her cebe sığar gözünüzü koruyun .
 
Çok fazla amper çeken herşeyle olur,araç far ampülleri,12 volt ısıtıcılar, marş motoru,vb.hepsiyle akünün ciddi olarak görev yapıp yapmadığı anlaşılabilir.

Ayrıca akücüler veya bu akülerin sürekli şarj işiyle uğraşanlar herhangi bir akünün görev yapıp yapmadığını test için şönt ampermetreler (düşük omajlı,yüksek watt'lı dirençlerin bu ampermetrelere paralel bağlı olduğu ampermetreleri) kullanırlar. 150-200 amperlik akülerin bu şekilde şarj alıp almadığı görev yapıp yapmadıkları örneğin marşa bağlanmadan da kolayca anlaşılabilir.Kolay gelsin.
 

Sorunu çözebildiniz mi?
Panelden gelen elektrik 24 volt iken paralel bağlı aküler 12v bağlandığında sistem çalışacak mı?
Akü şarj cihazı 12/24v ama akü voltajına göre panel voltaj tercihi yapılması gerekmez mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…