Soft Starter Ve Motor Koruma

Katılım
16 Eyl 2015
Mesajlar
261
Puanları
16
Yaş
29
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar 7.5 kW motor panosu toplayacagim Soft Starter aldim sizce soft starter ile kaldıracağım motora motor koruma koymalı mıyım bazı arkadaşlar koy diyor bazı arkadaşlar gerek yok diyor ben bazı projelerde istenildigi zaman koyuyorum bazılarında koymuyorum bu projemde bana bağlı koyup koymamam sizce soft starter kullandığım bir panoda ayriyeten motor koruma da bağlamalı miyim ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kullanacağınız yumuşak yolvericinin özellikleri ve kontrol tercihiniz önemli. koruma özellikleri düşük bi yumuşak yolverici tercih ettiysenız motor koruma şalteri kullanmanız yerinde olur. veya motora yolverildikten sonra besleme tamamen bypass kontaktöründen veriliyorsa yine motor koruma şalteri kullanmakta yarar var. tam tersi koruma özellikleri yüksek bi yumuşak yolverici tercih ettiyseniz uygun bi sigorta kullanmanız da yeterli olur. bunlarla beraber üreticinin tavsiyelerini dikkate almanız son derece yararlı olacaktır.
 
Ekteki resimi incelersek , cihazın 95-96 kontakları uzerinden motor asırı akım koruması ayarlanıp halledilebilir,
Soft staaterdeki tyristor ciftleri kısa devreye hic dayanmıyor, bu sebeple fast hızlı bıcaklı sigortalar kullanılması gerekiyor,,,
 

Ekli dosyalar

  • soft starter,,,,.PNG
    soft starter,,,,.PNG
    150.1 KB · Görüntüleme: 123
Ekteki dokümanın 4.10 Fuses bölümünde anlatıldığı gibi hızlı sigorta tercih etmeniz gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • mcd 500 Operating Guide.pdf
    7.3 MB · Görüntüleme: 60

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst