Smps çıkışta dalgalanma

Canmose

Üye
Katılım
11 Haz 2020
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar elimde bir smps var hiç çalışmıyordu baya tamir ettim entegresini (uc3842) optosunu köprü diyotunu felan değiştirdim hiç açılmıyorken açılır hale geldi lakin bu seferde çıkışta dalgalanma sorunu oluştu 11.5 ile 14.5 volt arası dalgalanma oluyor çıkışta halojen ampulle denedim yanıp sönüyor entegrenin besleme kondansotörünü çıkma eşdeğer kondansatörle değiştirince çıkış voltajı 6-7 (dalgalanmali) ye düştü eskiden takılı olanı taktım ve tekrardan 11-14 arasi dalgalanma yapiyor enerji verdigimde ledinin yanmasi 5-6 sn sürüyor bunda entegrenin ordaki kondansatörlerin eşdeğeri yok almam lazım lakin sorunun onlardan olduğunuda düşünmüyorum ( ama alınca denicem ) smps kaynak 360 wlık led trafosu sizce nasıl çözüme ulaşabilirim ? Not: entegreyi değiştirirken soket takarak değiştirdim.
 
22 mikrofarad 50 v luk var 47 farad lık taksam olurmu diğeride 220 uf 35 v luk onun değerlerinde ne kadar oynayabilirim
 
bu devrede denilen her şeyi değiştirdim yenileriyle uc3842,besleme kondansatörleri,çıkış kondansatörleri,tl431,pc817 fakat sonuç halen aynı kontroller esnasındada sorunlu bir elaman göremiyorum. Transistörü(veyahut mosfeti) sağlam ama ondaki değer kaybı dalgalanmaya sebep olur mu ? Birisine sorduğumda bu smpslerde bobinler sıkıntı oluyor yüksek frekanslara dayanmıyor o yüzdende genelde smps trafolara kullan ata döndü tarzında konuştu bu konuda ne düşünüyorsunuz ?;(Led trafoları hakkında)
 
Keske bir iki resim ekleseydiniz.

Muhtemel feedback devresinde bir sorun var ama bilemedim.

Once soyle deneyelim. Feedback devresinde opto cikisini osiloskopla goruntuleyebilir misiniz? Feedback dalgalaniyormu gorelim.
 
Keske bir iki resim ekleseydiniz.

Muhtemel feedback devresinde bir sorun var ama bilemedim.

Once soyle deneyelim. Feedback devresinde opto cikisini osiloskopla goruntuleyebilir misiniz? Feedback dalgalaniyormu gorelim.
en kısa vakitte fotoğraflarını da atıcam lakin malasef osiloskobum yok
 
kusura bakmayın fotoğraf atamadım baya vakit geçti kenara kaldırmıstım bugun yine açtım değişimler vs derken bu sefer yine aynı sorun devam ediyor lakin düşük amper 0.10 amper le 1 amper arası led motor vs yüklediğimde potla oynayarak sabitliyorum çalışıyor lakin bu seferde 1 amper üstünde reset atıyor optokuplerle tl431 arasındaki dirençlerde oynama yapsam düzelir mi sizce bu trafo 30 amperlik bir trafo resim lazım olursa yine atayım ar techin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst