Sinyal Jeneratörü Arıza

Katılım
10 May 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
36
merhaba abiler...ben akdeniz üniversitesinde öğrenciyim ve aynı zamanda harçlık çıkarma baabında çalışmaktayım...osiloskobun yanında kullandığımız bir sinyal jeneratörü var ve fişi taktığımızda power ışığı yanmıyor...buna sebep ne olabilir ????

ilginiz için teşekkür ederim şimdiden...
 
sinyal jeneratörüiçini aç kontrol et. sigorta atık oabilir. yanmış elektronik malzemeler olabilir. power kablosunu kontrol et.
 
kabloları kontrol ettim yanmış herhangi elektronik elemanda yok...demek ki geriye kalan sadece sigorta...sigortasını tabi nasıl değiştiricem orası ayrı...
 
öğreci olduğunuzu belirtmişsiniz.bence sizden deneyimli birisinden yardım alınız.yada ölçü aleti dikkatli olmak şartıyla dc ve ac ölçüm yapıniz.belli noktalardan ölçüm yapılarak ac tarafında mı dc tarafındamı sorun var.ayrıca sigorta genelde cam sigorta olur tel kopmuş mu?sonucu bekliyorum.
 
aynen dediğiniz gibi sigortada tel kopmuş yeni sigorta taktık ve çalıştı gerçekten çok sağ olun... :)
 
birde eski sigortası 80 mili amperdi...ben yeni sigortayı 1amper olarak taktım bir sıkıntı olurmu acaba ? çalışıyor şimdilikde...
 
Evet , şimdi olmasa bile mutlaka cihaza yüksek maliyetli bir arıza verdirecektir. Cihazı çalıştırmayı durdurun ve sigortasını eski değerinde bir sigorta ile değiştirin.
 
hadiya kötü oldu şimdi...peki sağ olun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst