simolink commn. failure

cosfimetre

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Hayırlı cumalar .
Çalıştığım ambalaj fabrikasında s7 400 plc li makinamıza 3-4 günlük aradan sonra baskı yapmak için enerjiyi verdim . Yarım saat sora " Simolink communication failure.. " hatası verdi . ilk defa böyle bi hata veriyordu . hemen arkasından faults list deki diğer faultlar ise ID1 , ID2 , ID3 ve ID4 drive warningler ( siemens servo sürücleri ) oldu . sürücülere bordlara baktım ama anormal bişey göremedim . sürücünün kitabına baktım bununla ilgili tek hata " Alarm = simolink start alarm , Cause = start of the simolink ring is not functioning , solution = check the fiber optic cable check whether there is an SLB without voltage in the ring
filan yazıyordu . neyse bari makinayı kapatıp açalım dedim belki düzelir ...Umduğum gibi oldu ve düzeldi . Acaba bir fikri olan varmı bu konuda ..

Tesadüf buya yarım saat sora diğer makina " Battery 1 Fault " verdi buda ilk defa olan bi hataydı . Allahtan bunun erken farkına vardım ve P.S. nin kalem pilini değiştirme gibi bişey ajandamın kenarına yazmıştım . PLC nin P.S. nin 2 adet bataryasından biri boşalmıştı . Bataryaların üsütnde bitane switch var . Switchi batarya 2 ye aldım , kalem pili çıkardım . 3.7 voltluk özel bi pilmiş . Pil satanlarda zorla buldum değiştirdim . switchi tekrar batarya 1 e aldım makinayı resetledik ve herşey OK . acaba o sırada elektrik kesilse PLC programı gidermiydi onu merak ediyorum . batarya 2 her nekadar devrede olsada pili ararken aceleden ter içinde kaldım elektrik kesilirde programa zarar görürmü diye .
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
fabrikamızda s7-400 plc mevcut sistemin enerjisi kesildikten sonra tekrar plc enerjilendiğinde plc nin çıkış vermediğini gözlemledim devreye almak için mres (memory reset) i kullandım, plc nin hafızası silinmiş yedek harddiskten proğramı okuttum ve çalıştırdım.
 
Pillerin ikisinide cikarirsan hafiza giderdi.Onun icin backup ini alirsaniz programin dertden kurtulursunuz

Iyi Calismalar
 
s7-400 ün üzerinde ram var ise 2 pili çıkardıgınızda silinirdi fakat feprom var ise program deil sadece anlık degerler(program yazılımına gore) silinirdi.feprom var iken program silinmesi mumkun deil.

gecmis olsun iyi atlatmıssınız.
 
S7-400 CPU larda EXT.BATT girişi vardır. Ben kullanmadım fakat katalogtan eğer bu girişten 5-15 VDC verebiliriz. Değiştirmek amacıyla PS söksek dahi CPU beslemesini ext.batt üzerinden aldığımız için RAM korunacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,694
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst