Simatic Pcs 7 ?

rudes

Üye
Katılım
11 Ocak 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
SIMATIC PCS 7 nedir.Konu hakkında bilgisi olan, Programı kullanan arkadaşımız varsa lütfen açıklasın.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Siemensin WinCC Scada programı ve Simatic Manager ın bir arada olduğu bir program. PLC ve Scada programını aynı proje içerisinde yapabilme şansınız var. Aynı zamanda bunun getirdiği birçok avantaja da sahip olabiliyorsunuz. Siemens Simatic Manager ve WinCC bi araya getirerek pazarlama şeklini değiştirmiş. Sadece S7-400 CPU larda kllanabiliyorsunuz. Projeyi yaparken scada programında PLC de kullandığınız semboller ve datablok veri alanlarına doğrudan ulaşaıyorsunuz. CPU hatalarını Scada alarmlarında görebiliyor ve Scada da cross reference la doğrudan PLC programına ulaşabiliyorsunuz...vb benim bildiklerim bu kadar, hiç kullanmadım..
 
Anlattıkların için teşekkür ederim.Programın elimde eski bir versiyonu mevcut, anladığım kadarıyla sadece scl degil C ilede direk olarak programlanabiliyor.Ayrıca programın kütüphanesinin çok gelişmiş olduğunu içinde birçok özel fonction'un bulunduğunu duydum.Bakalım belki programı kullanan bir arkadaşımız çıkar anlatır..
 
WinCC de C ile script yazılarak projenizi özelleştirebiliyorsunuz. C için Kullanıcı arayüzü kolay programlama özelliğide kullanılmış. Son sürümde VisualBasic de eklenmiş.
 
Merhaba arkadaslar,

PCS 7 Siemens'in DCS'dir. Sistemde CFC (continuous function chart) , SFC (seqential flow chart) gibi bircok Object Oriented programlama tool'lari bulunmaktadir.

Sistemde son derece guclu bir kutuphane (motor, vana, PID, totalizor v.s. v.s. ) bulunmaktadir. OS (operator istasyonu) tarafi icin ise tum taglar, alarmlar, arsivler, blok ikonlar, faceplateler v.s. otomatik olarak olusur.

Sistem calisir iken programda degisiklik yapmak, yeni IO karti veya IO istasyonu eklemek MUMKUNDUR. Yani sadece degisiklikleri yuklemek mumkundur. Bunun sistemi durdurmak GEREKMEZ..

Ben bizzat kullandim.. Sorular olursa cevaplamaya hazirim.

Bu arada su an en guncel versiyon V7.0 SP1 ...

Selamlar,
 
arkadaşlar bu yazılımı nasıl bulabiliriz. paylaşacak bir arkadaş olursa sevinirim.
 
ecetin arkadaşım simatic7 ile arasında ne gibi farklara var......
 
donanım olmadan sadece PCS7 nin ES olarak kurulu olduğu bilgisayarda scada ve CFC de donanım varmış gibi projeyi nasıl çalıştırabilirim ? Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst